Veste buna pentru fermieri. Guvernul a dat startul schemei de ajutor de stat pentru cresterea animalelor
Publicat la data de 23 Feb. 2023 in:
Subventii Guvernul a aprobat hotararea prin care se prelungeste acordarea unui ajutor de stat pentru crescatorii de animale.
Prin Hotararea de Guvern pentru completarea art.19 din HG nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor, Executivul "stabileste valoarea maxima a ajutorului de stat, pentru perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2023", se arata intr-un comunicat al Guvernului.
Acest ajutor de stat este de 53 de milioane de lei credite de angajament, respectiv 74 milioane de lei credite bugetare. Acestea se incadreaza in plafonul maxim de 759,25 milioane de lei, aprobat pentru perioada 2025 - 2022 de derulare a schemei de ajutor de stat. Perioada, prin HG 1423/2022, s-a prelungit pana la data de 30 iunie 2023.
In ceea ce priveste cele 53 de milioane de lei - credite de angajament, peste 23 milioane de lei sunt destinate pentru speciile taurine, bubaline, porcine si ecvine si aproximativ 30 milioane de lei sunt destinate ovinelor si caprinelor. Din cele 74 de milioane de lei - credite bugetare, 32,11 milioane de lei sunt destinate speciilor taurine, bubaline, porcine si ecvine, iar 41,88 milioane de lei pentru speciile ovine si caprine.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Ajutorul se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru anul 2023 si este destinat pentru acoperirea costurilor administrative aferente intocmirii si mentinerii registrului genealogic, precum si a costurilor aferente testelor pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelului", se mai arata in comunicatul Guvernului.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>