Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vezi aici ce tara acorda cele mai mari subventii din lume pentru agricultura

vezi-aici-ce-tara-acorda-cele-mai-mari-subventii-din-lume-pentru-agricultura

In majoritatea tarilor membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), subventiile pentru agricultura au scazut, dar cu toate acestea fermierii elvetieni sunt cei mai sprijiniti agricultori din lume, se arata in raportul OCDE privind politicile agricole, publicat in urma cu doua zile la Geneva, scrie Tribune de Geneve in editia de miercuri, preluat de Agerpres.


Conform raportului, 56% din veniturile agriculturii elvetiene proveneau in 2010 din subventiile acordate de Confederatie. In lume, numai Norvegia ii sprijina atat de mult pe agricultori (64%). Si totusi acest nivel scade mereu in Elvetia, fata de anii 1980, cand se ridica la peste 75%. In 2000, el era de 70%, iar in 2009, de 60%. Ponderea agriculturii in Produsul Intern Brut al Elvetiei scade si ea, de la 2,1% in 1995 la 1,2% in 2009.

Scaderea remarcata in Elvetia se inscrie in tendinta observata in tarile OCDE, unde ajutorul pentru agricultura nu a fost niciodata atat de redus, 18% din veniturile agricole totale in 2010. In anii 1980, 40% din veniturile agricultorilor din tarile OCDE proveneau din subventii. Pretul ridicat al materiilor prime explica in mare parte aceste scaderi, potrivit raportului OCDE.

Trebuie aplicate reforme, este concluzia raportului. 'Autoritatile trebuie sa redirectioneze ajutoarele destinate agricultorilor spre masuri care sa aiba efecte pe termen lung asupra economiei alimentare mondiale', a declarat Ken Ash, director pentru schimburi si agricultura in cadrul OCDE. Subventiile publice denatureaza productia si schimburile si nu contribuie deloc la imbunatatirea productivitatii si competitivitatii, nici la asigurarea unei folosiri durabile a resurselor si nici nu-i ajuta pe agricultori sa faca fata riscurilor, considera OCDE intr-un comunicat.

Anul trecut, subventiile acordate producatorilor au fost de 227 de miliarde de dolari in tarile OCDE. Variatiile de la o tara la alta sunt enorme. In perioada 2008-2010, Noua-Zeelanda afisa cel mai scazut nivel al veniturilor agricole (1%), urmata de Australia (3%). La capatul opus se afla Coreea de Sud (47%), Japonia (49%), Elvetia si Norvegia.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


In economiile emergente, in care sprijinul pentru agricultura este mult mai modest, statele tind sa-si mareasca angajamentul, mai ales in Africa de Sud, in Brazilia si in special in China, unde ponderea subventiilor se apropie de media OCDE, si in Rusia, unde nivelul ajutoarelor depaseste media OCDE. Cea mai spectaculoasa crestere a fost remarcata in China: guvernul a majorat de sase ori subventiile acordate agricultorilor in 2010.

Diferentele dintre tarile emergente, europene si Stale Unite se reduc din ce in ce mai mult.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016