Vin banii de la APIA! Platile, gata pentru peste 602.000 fermieri
Publicat la data de 16 Dec. 2020 in:
Subventii Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) anunta ca platile sunt gata si pe cale sa fie facute in beneficiul a peste 602.000 fermieri.
"Pana la acest moment s-au autorizat la plata un numar de 602.661 fermieri, reprezentand un procent de 73,42% din numarul total al fermierilor eligibili care au depus Cerere unica de plata in Campania 2020. Suma totala autorizata la plata este de 348.000.643 euro", mentioneaza sursa citata.
Din suma totala autorizata la plata, circa 305,694 milioane de euro provin din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), peste 35,286 milioane de euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si 7,019 milioane de euro cofinantare de la Bugetul National (BN1).
APIA mentioneaza ca, din 16 octombrie 2020 si pana in prezent, a efectuat plati in valoare totala de peste 1,77 miliarde de euro, aferente Campaniei 2020.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Incepand cu data de 2 decembrie 2020, APIA a demarat autorizarea platilor finale, ca diferenta intre cuantumul calculat si cuantumul acordat in avans pentru anul de cerere 2020.
In conformitate cu Regulamentul de punere in aplicare (UE) 2020/531 al Comisiei a fost stabilit nivelul avansurilor pentru platile directe si pentru masurile de dezvoltare rurala legate de suprafata si de animale aferent Campaniei 2020, respectiv de pana la 70 % in cazul platilor directe si de pana la 85% in cazul sprijinului acordat in cadrul masurilor de dezvoltare rurala.
APIA achita si diferentele pentru cresterea animalelor
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a autorizat suma de peste 4,8 milioane de lei pentru plata ajutorului de stat in sectorul cresterii animalelor, ceea ce reprezinta diferentele aferente lunilor februarie, iunie si trimestrul al II-lea, precum si cele ale lunilor iulie, august, septembrie si trimestrul al III-lea 2020.
Potrivit unui comunicat al APIA platile se vor face prin Centrele Judetene ale Agentiei.
"Suma totala autorizata la plata este de 4.800.023,15 lei si se acorda de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), pentru un numar de 48 de solicitanti care au accesat aceasta forma de ajutor de stat in conformitate cu prevederile Hotararii de Guvern nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor, cu modificarile si completarile ulterioare", se mai mentioneaza.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Organizarea afacerii cu raci
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene meteorologice deosebite – furtuni, inundatii etc.) Toate aceste fenomene au o actiune negativa asupra activitatii dumneavoastra si este bine sa va protejati... citeste mai mult>>
Ferma de capre. Venituri estimate
Daca va ganditi sa infiintati o ferma de capre, trebuie mai intai sa faceti cateva analize. In primul rand, trebuie sa identificati care este piata dumneavoastra de desfacere si ce produse intentionati sa comercializati.... citeste mai mult>>
Fabrica de Zahar Bod reia productia
Compania Best Achizitii S.R.L are in plan sa-si reia productia de zahar din sfecla de zahar in 2023. Incepand cu 1 noiembrie 2022, compania va demara procedura de negociere si achizitie de sfecla de zahar de la producatorii si asociatiile de producatori interesate.... citeste mai mult>>