Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
A crescut suprafata cultivata cu plante modificate genetic, la nivel mondial
Pentru prima data din 1996, suprafetele cultivate cu plante modificate genetic (MG) din tarile emergente si in curs de dezvoltare le depasesc pe cele din tarile industrializate. Conform ultimului raport anual al ISAAA (Serviciul International pentru Achizitionarea Aplicatiilor Agricole Biotehonologice), prezentat la sfarsitul lunii februarie, adoptarea pe plan mondial a culturilor MG a crescut cu 6 %, ajungand in prezent la 170,3 milioane ha.
"Publicarea ultimelor date privitoare la adoptarea culturilor MG la nivel mondial indica faptul ca aceasta tehnologie aduce beneficii pentru mai mult de 17 milioane de agricultori din toata lumea, datorita cresterii productivitatii din sectorul alimentar de productie, cresterii veniturilor agricultorilor si asigurarii unei oferte alimentare intr-o maniera durabila", a comentat Carel du Marchie Sarvaas, directorul departamentului pentru agricultura biotehnologica din cadrul asociatiei EuropaBio.
Printre tarile emergente care sunt in fruntea esalonului in domeniul culturilor MG se numara Brazilia, cu o crestere de 21 % fata de 2011 si un total de 36,6 milioane ha. Urmeaza Argentina, cu 23,9 milioane ha. Exista si tari noi care cultiva in prezent plante MG, respectiv Sudan si Cuba, care au insamantat astfel de culturi pentru prima data in 2012. Tarile africane care cultiva plante MG in scopuri comerciale sunt: Africa de Sud, Burkina Faso, Egiptul si Sudanul.
in Europa, cinci tari (Spania, Portugalia, Cehia, Slovacia si Romania) au cultivat 129 071 ha de porumb biotehnologic Bt, inregistrand o crestere de 13 % fata de 2011. Cea mai mare crestere se constata in Spania, unde suprafata cultivata cu porumb MG in 2012 a fost de 116 307 ha.
"Cifrele noi referitoare la Europa nu sunt o surpriza; impasul legislativ si politic din Uniunea Europeana nu le permite agricultorilor europeni accesul la o tehnologie care devine un standard curent peste tot in restul lumii", a afirmat dl. Du Marchie Sarvaas.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
"Ceea ce este important aici este faptul ca odata cu ritmul de adoptare din ce in ce mai sustinut al culturilor MG din tari exportatoare importante ca Brazilia, liderii europeni sunt pusi in fata necesitatii urgente de a se asigura ca producatorii de alimente si furaje din Europa – care se bazeaza pe produse biotehnologice importante – pot conta pe niste proceduri de aprobare eficiente si fundamentate stiintific – un proces care este in momentul de fata disfunctional", a adaugat el.
Guvernele din cele doua Americi administreaza sisteme de autorizare mai eficiente, iar recent, au decis sa accelereze acest proces si mai mult. Fara o mai buna previzibilitate – printr-un sistem de aprobare care sa functioneze mai eficient – in Europa, industria alimentara, comerciantii de bunuri alimentare si crescatorii de animale se vor confrunta cu provocari si mai mari, in viitor.
Daca ne referim numai la sectorul furajer, daca vor aparea perturbari ale comertului din cauza faptului ca in momentul de fata produsele MG sunt autorizate oriunde, dar in afara Europei, un raport al Comisiei Europene din 2010 a estimat ca aceste perturbari ale fluxului comercial de produse agricole ar putea costa pana la 9,6 miliarde de euro.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura