Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR: Raportul de selectie pentru afacerile neagricole la tara

afir-raportul-de-selectie-pentru-afacerile-neagricole-la-tara

Agentia pentru Finantarea Investitiilor a facut public Raportul de selectie lunar aferent primei etape (29 octombrie - 29 noiembrie 2021) a sesiunii submasurii 6.2, Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale, din cadul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020. Astfel, vor fi alocati bani pentru afacerile neagricole pornite in zonele rurale.


In cadrul procesului de evaluare si de selectie au fost selectate 354 de proiecte de investitii pentru finantare cu fonduri nerambursabile. Valoarea totala a acestora este de 24,7 milioane de euro pentru indeplinirea obiectivelor planificate in planurile de afaceri.
 
In total, expertii AFIR au evaluat in prima etapa 4.050 de cereri de finantare. De asemenea, prima etapa a avut un prag de calitate a proiectelor de 40 de puncte. Suma solicitata in cererile de finantare a fost de 262,1 milioane de euro, alocarea financiara totala pentru intreaga sesiune fiind de 50 de milioane de euro.
 
Din totalul cererilor depuse la AFIR, 1.002 de proiecte cu o valoare de 64,7 milioane de euro au fost declarate eligibile, dar fara finantare. Proiectele nu au putut sa fie selectate pentru finantare din cauza ca a fost depasita suma totala alocata. Alte 236 de proiecte, in valoare de 14,9 milioane de euro, au fost declarate neconforme, iar 2.424 de proiecte cu o valoare de 155,4 milioane de euro au fost evaluate ca neeligibile pentru finantare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Prin aceasta submasura, sprijinul public nerambursabil se acorda sub forma de suma forfetara, in functie de tipul investitiei. Valoarea ajutorului per peroiect este de 50.000 euro, exceptand activitatile de productie unde valoarea este de 70.000 euro pentru un proiect.
 
Pentru a solicita finantare prin submasura 6.2 activitatile trebuie sa se regaseasca in Lista codurilor CAEN eligibile, respectiv in Anexa 7 la Ghidul solicitantului. Printre acestea se numara: prestarea de servicii medicale, sociale, sanitar-veterinare, servicii turistice in mediul rural, productia de bauturi racoritoare nealcoolice, productia de ape minerale si alte ape imbuteliate, fabricarea produselor textile, productia de tesaturi etc.
 
Raportul de selectie lunar poate fi gasit pe pagina oficiala a Agentiei, la sectiunea Rapoarte si Liste.
 
Mai jos puteti citi cateva informatii despre aceasta submasura.
 
Submasura 6.2 - Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale
 
Scopul investitiilor sprijinite in cadrul acestei submasuri este sprijinirea facilitarii diversificarii prin infiintarea si dezvoltarea de microintreprinderi si intreprinderi mici in sectorul non-agricol din zonele rurale, in vederea unei dezvoltari economice durabile, crearii de locuri de munca si reducerii saraciei in spatiul rural.
 
Obiectivele submasurii 6.2 sunt:
 
- Crearea de noi activitati neagricole, in special, pentru fermierii de mici dimensiuni sau membrii familiilor lor si in general, pentru micii intreprinzatori din mediul rural
 
- Diversificarea economiei rurale prin cresterea numarului de microintreprinderi si intreprinderi mici in sectorul non-agricol, dezvoltarea serviciilor si crearea de locuri de munca in spatiul rural
 
- Incurajarea mentinerii si dezvoltarii activitatilor traditionale
 
Beneficarii:
 
- Fermierii sau membrii unei gospodarii agricole din spatiul rural, care isi diversifica activitatea prin infiintarea unei activitati non-agricole pentru prima data
 
- Persoanele fizice neautorizate nu sunt eligibile
 
- Micro-intreprinderi si intreprinderile mici din spatiul rural, care isi propun activitati non-agricole, pe care nu le-au mai efectuat pana la data aplicarii sprijinului
 
- Micro-intreprinderi si intreprinderi mici noi, infiintate in anul depunerii Cererii de finantare sau cu o vechime de maxim 3 ani fiscali, care nu au desfasurat activitati pana in momentul depunerii proiectului(start-ups)
 
Sprijinul nerambursabil:
 
- va fi acordat sub forma de prima in doua transe astfel: – 70% din cuantumul sprijinului dupa semnarea Contractului de finantare; 30% din cuantumul sprijinului se va acorda cu conditia implementarii corecte a Planului de afaceri fara a depasi 3 ani de la data semnarii Contractului de finantare.
 
- va fi in valoare de: 50.000 Euro/ proiect cu exceptia activitatilor de productie pentru care valoarea sprijinului este de 70.000 Euro/  proiect
 
Ultima plata se va efectua fara a se depasi data de 31 decembrie 2025.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton