Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alte lucrari ale solului: grapa, nivelatorul, cultivatorul

alte-lucrari-ale-solului-grapa-nivelatorul-cultivatorul

Daca v-am aratat deja cateva notiuni despre aratura, care este o lucrare importanta pentru specificul solului din Romania, desi exista opinii in randul specialistilor care abordeaza altfel lucrarile solului, punand accentul pe discuitul direct in miriste.


In cele ce urmeaza vrem sa va prezentam alte lucrari ale solului, efectuate mai ales in pregatirea patului germinativ, dar si pentru intretinerea culturii la prasitoare.

Lucrarea solului cu grapa. Grapa este o unealta agricola cu ajutorul careia se afaneaza solul superficial, se maruntesc bulgarii, se niveleaza solul si se distrug buruienile in curs de rasarire. Se foloseste in general la pregatirea patului germinativ in conditii cat mai variate.

Dupa constructie se cunosc mai multe feluri de grapa si anume: grapa cu colti rigida si flexibila, grapa stelata, grapa cu discuri, grapa lantata, etc.

Grapele cu discuri se folosesc pentru grapatul araturilor de toamna si primavara si mai rar vara in vederea pregatirii patului germinativ. Ele se mai pot folosi si inainte de aratura atunci cand terenul este foarte imburuienat sau prezinta resturi vegetale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


In anumite conditii grapa cu discuri grele poate inlocui aratura pentru culturile de toamna. In prezent aceasta varianta s-a extins pe suprafete tot mai mari, avand o productivitate mare mai ales in toamnele secetoase cand nu se poate executa aratura normala in bune conditii.

Lucrarea solului cu cultivatorul. Cultivatorul afaneaza solul fara sa-l intoarca. El poate fi echipat cu diferite organe active si anume: laba de gasca, cutite dalta, cutite arcuri sau cutite sageata.

Se foloseste primavara la pregatirea patului germinativ si la distrugerea buruienilor realizand o cultivatie totala. Se mai foloseste si pentru a executa presilele mecanice, realizandu-se asa numita cultivatie partiala.

Lucrarea cu cultivatorul prezinta numeroase avantaje economice si anume: are un mare randament, un consum mic de energie, nu se evapora apa intrucat nu intoarce solul si nu-l expune la aer, se distrug buruienile care sunt mari concurente ale plantelor ale plantelor cultivate in ceea ce privesc factorii de vegetatie.

Lucrarea solului cu combinatorul. Combinatorul este o unealta agricola combinata dintr-un cultivator cu cutite (vibrocultor), o grapa cu colti rigizi si o grapa elicoidala.

El relizeaza o afanare a solului pana la 10-12 cm, taie buruienile, marunteste si niveleaza solul. Se foloseste primavara la pregatirea patului germinativ cand in sol este o umiditate optima.

Lucrarea solului cu nivelatorul. Terenul se niveleaza in scopul de a se incorpora semintele in timpul semanatului la aceeasi adancime.

Nivelarea solului se realizeaza cu nivelatorul care deplaseaza cantitati mici de sol si astupa unele depresiuni sau denivelari. Se foloseste eficient la amenajarea terenului pentru irigatii prin brazde.
Este necesar ca nivelarea terenului sa premearga aplicarii ingrasamintelor pentru a nu le deplasa.

Lucrarea solului cu tavalugul. Tavalugul in functie de constructia lui, contribuie la maruntirea bulgarilor, la nivelarea araturilor si la tasarea solului.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.18 din 11 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016