Publicat in: Tehnologii
Cel mai mare abator de ovine din Ardeal, in pragul falimentului
Unitatea, situata in judetul Salaj, a fost realizata din fonsuri europene si a intrat in colaps din cauza incapacitatii achitarii unui credit bancar.
Cel mai mare abator de ovine din Transilvania si unicul din Salaj, realizat cu o investitie europeana in valoare totala de 2,5 milioane de euro, este in colaps financiar si urmeaza a fi scos la vanzare.

Falimentar dupa cinci ani de la inaugurare, in principal, din cauza imposibilitatii returnarii unui credit bancar, lipsa comenzilor si actuala criza din Siria, abatorul are o capacitate de taiere de 1.600 de oi pe zi (200 de capete/ora) si apartine Cooperativei Agricole Transilvania Ovicarn, fiind construit prin programul SAPARD, dar şi cu finantare din partea a 64 de crescatori de ovine din judet, membri ai cooperativei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Mai intai a fost o povara un credit bancar mare luat pentru a acoperi contributia noastra de 50 la suta pentru finantarea proiectului european. Apoi, a fost si politica bancii, care a fost una dezastruoasa nu numai pentru noi, ci si pentru agentii economici, in general. Pentru faptul ca ultima transa de plata de la SAPARD am primit-o cu cateva luni mai tarziu decat era prevazut in contract, banca ne-a ridicat dobanda de la 12,24 la 24 la suta. Cum ne-au intrat banii europeni, cum banca i-a luat pe toţi. Greu de pornit, pe urma. Apoi faptul ca nu a fost o cerere constanta pentru abatorizare. Intr-un singur an am taiat trei luni de zile, in rest era cerere numai de Pasti. Mieii se duceau in viu, aşa cum se duc materiile prime din ţara asta. Acesta a fost iarasi un motiv, pentru ca nu poti acoperi rata la banca si cheltuielile curente dintr-o luna-doua de funcţionare. A mai fost o cauza şi acest razboi din Siria. Pentru ei am lucrat atunci cand am avut activitate trei luni, dupa care n-am mai avut decat discutii cu ei, care nu s-au finalizat”, a declarat Ionel Daraban, presedintele Consiliului de Administratie.
 
Acesta a adaugat ca s-a incercat salvarea abatorului prin declansarea procedurii de insolventa, dar in lipsa comenzilor s-a ajuns in cele din urma la faliment.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

De ce este important sa analizam laptele si cum ne ajuta analizoarele?
De ce este important sa analizam laptele si cum ne ajuta analizoarele?
Laptele curat si bine verificat inseamna produse lactate mai bune si mai...
Cum sa reduci costurile energetice in industria alimentara in 2025
Cum sa reduci costurile energetice in industria alimentara in 2025
In acest context, monitorizarea parametrilor critici din procesul de productie devine o...
10 produse si piese de schimb DeLaval indispensabile intr-o ferma
10 produse si piese de schimb DeLaval indispensabile intr-o ferma
Fie ca administrezi o ferma mica sau una de mari dimensiuni, iti prezentam cateva produse...
Cum sa cresti profitabilitatea fermei de lactate cu instrumentul care face diferenta
Cum sa cresti profitabilitatea fermei de lactate cu instrumentul care face diferenta
Unul dintre raspunsurile la aceasta provocare este implementarea unor tehnologii moderne de...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton