Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Corectarea valorii de pH a solurilor
Solurile prea acide si cele prea alcaline necesita corectarea pHului in vederea atingerii unui domeniu optim dezvoltarii plantelor. In functie de specia cultivata, unele plante prefera solurile alcaline (pH peste 7) - de exemplu rozmarinul, altele din contra, vor prefera soluri acide (pH sub 7). Valorile pot sa varieze intre anumite limite, peste care daca se trece solul va deveni impropriu culturii. Exista anumite specii care rezista chiar si pe astfel de soluri, insa acestea sunt cazuri izolate.
De aceea solurile cu pHul peste 7 - 7,5, precum si cele a caror valoare de pH scade sub 5-6, au nevoie de corectii prin aplicarea unor amendamente. Astfel, pentru cresterea valorii de pH se foloseste piatra de var, var stins, dolomita, moloz maruntit, iar pentru scaderea lui sulful sau fosfogipsul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pentru a spori eficacitatea amendamentelor, genul de ingrasamant pe care il administram va fi corelat cu tipul de amendament, astfel: in cazul aplicarii calcarului, varului sau dolomitei, se vor utiliza in urmatorii 2-3 ani exclusiv ingrasaminte naturale, compuse din: cenusa de lemn, faina de bazalt, compost fermentat. In cazul amendamentelor acidifiante, de sulf sau fosfogips, terenul se va ingrasa cu must de gunoi de grajd nefermentat.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.14 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News