Crescatorie de pauni. Inceputurile afacerii
O crescatorie de pauni nu este greu de pornit si de dezvoltat. Singurul element caruia trebuie sa ii acordati o atentie mai mare (acesta constituind, de fapt, si factorul de risc al afacerii) consta in asigurarea conditiilor optime pentru puii de 1 zi.
Puii de 1 zi trebuie tinuti intr-o incinta cu suficienta caldura, extrem de necesara in aceasta perioada, pe un gratar care sa permita eliminarea rapida a dejectiilor si a resturilor de mancare.
Apoi puii trebuie invatati sa se hraneasca. In acest scop este folosit drept „profesor“ un pui de gaina, curca sau fazan, cu cateva zile mai mare decat ei.
O alta strategie este sa se puna o bila din sticla colorata in locul unde sunt amplasate hrana si apa. Puii se vor repezi ca sa o ciuguleasca si astfel vor invata ca acolo gasesc ce le trebuie. In fine, se poate amesteca hrana cu frunze maruntite de salata verde sau iarba.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
Se pare ca verdele este o culoare care ii atrage pe puii de paun. Cand ajung la varsta de 1 saptamana, ei trebuie separati in grupuri mici, pentru a nu intra in competitie pentru hrana, iar cand implinesc cateva saptamani deja fac tentative de zbor. Din acest motiv, spatiul crescatoriei trebuie prevazut cu voliere.
In concluzie, afacerea se poate incepe cu una sau mai multe familii de pauni (un mascul si patru femele costa cca 700 de euro), cu un teren de 50-100 mp fara amenajari speciale (chiar si pe timpul iernii, aceste pasari au nevoie doar de un adapost modest) si cu... pasiune.
Costurile de crestere sunt relativ mici, iar preturile cu care se vand exemplarele adulte, dar si ouale si puii de cateva luni, justifica pe deplin preocuparea pentru gestionarea crescatoriei de pauni.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>