Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorie de pauni. Inceputurile afacerii

crescatorie-de-pauni-inceputurile-afacerii

O crescatorie de pauni nu este greu de pornit si de dezvoltat. Singurul element caruia trebuie sa ii acordati o atentie mai mare (acesta constituind, de fapt, si factorul de risc al afacerii) consta in asigurarea conditiilor optime pentru puii de 1 zi.


Puii de 1 zi trebuie tinuti intr-o incinta cu suficienta caldura, extrem de necesara in aceasta perioada, pe un gratar care sa permita eliminarea rapida a dejectiilor si a resturilor de mancare.
 
Apoi puii trebuie invatati sa se hraneasca. In acest scop este folosit drept „profesor“ un pui de gaina, curca sau fazan, cu cateva zile mai mare decat ei. 
 
O alta strategie este sa se puna o bila din sticla colorata in locul unde sunt amplasate hrana si apa. Puii se vor repezi ca sa o ciuguleasca si astfel vor invata ca acolo gasesc ce le trebuie. In fine, se poate amesteca hrana cu frunze maruntite de salata verde sau iarba.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Se pare ca verdele este o culoare care ii atrage pe puii de paun. Cand ajung la varsta de 1 saptamana, ei trebuie separati in grupuri mici, pentru a nu intra in competitie pentru hrana, iar cand implinesc cateva saptamani deja fac tentative de zbor. Din acest motiv, spatiul crescatoriei trebuie prevazut cu voliere.
 
In concluzie, afacerea se poate incepe cu una sau mai multe familii de pauni (un mascul si patru femele costa cca 700 de euro), cu un teren de 50-100 mp fara amenajari speciale (chiar si pe timpul iernii, aceste pasari au nevoie doar de un adapost modest) si cu... pasiune.
 
Costurile de crestere sunt relativ mici, iar preturile cu care se vand exemplarele adulte, dar si ouale si puii de cateva luni, justifica pe deplin preocuparea pentru gestionarea crescatoriei de pauni.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016