Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea pastravilor pentru consum

cresterea-pastravilor-pentru-consum

Dupa trecerea celor trei luni, timp in care alevinii ajung la o masa corporala cuprinsa intre 2 si 5 grame in functie de temperatura apei, acestia vor fi mutati in bazinele de crestere de afara. Este recomandat ca pe bazinele de afara sa se aseze placaje din lemn sau orice alte materiale pentru a asigura o protectie buna impotriva soarelui, daca bazinul nu este amplasat la umbra.


Aceste placi se pastreaza pe bazine pana se observa ca puietul nu se mai ascunde sub ele. Pentru cateva saptamani se va observa ca puietul va sta aglomerat sub aceste placaje, urmand ca mai tarziu sa se aventureze si mai departe de acestea.
 
Hranirea puietului se poate efectua initial tot cu ajutorul hranitoarelor automate cu banda, care se monteaza chiar pe aceste placaje.
 
Treptat se schimba tipul de furajare, trecand de la starter la furaje de crestere. In fisa furajului se va regasi acelasi tip de grafic, pe care insa vor fi notate alte grupe de marime pentru pesti. Astfel, cu aceste tipuri de furaj se vor hrani pesti de diferite categorii de dimensiune. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Adica, exista furaje pentru puietul aflat in prima perioada de crestere sau pentru perioada finala de crestere. Aceste furaje au un continut de proteina cuprins intre 40 si 50%. Furaje cu un continut mai ridicat de proteina se ofera pestilor mai tineri.
 
Se observa ca pestilor li se distribuie cantitati de furaje in functie de temperatura apei. De fapt, apetitul pestilor creste odata cu cresterea temperaturii: cu cat temperatura este mai ridicata, cu atat pestii consuma mai mult furaj (pana la 2,85% din masa lor corporala la temperatura apei de 18 grade C).
 
Hrana pestilor pusi la crescut si ingrasat se va administra conform modului de calcul folosit si in cazul alevinilor.
 
Folosind aceste grafice de hranire (specifice fiecarui furaj in parte), pastravarul poate prevedea foarte precis care va fi consumul de hrana pentru intregul lot de pastravi. In acelasi fel, pastravarul va sti si ce cantitate de peste poate produce intr-o anumita perioada de timp. Parametrii ce intervin in aceste calcule sunt tipul furajului si temperatura apei.
 
Calculele se efectueaza sub forma unor tabele de crestere. Daca se stie dinainte temperatura medie lunara a apei in locul unde este amplasata pastravaria, se poate estima productia de pastrav si consumul exact de furaj.
 
Datele referitoare la temperaturile medii lunare a apei se pot obtine de la statiile meteorologice sau de la agentiile de protectia mediului din regiunea unde este amplasata ferma. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.59 din 16 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016