Cresterea pastravilor pentru consum
Dupa trecerea celor trei luni, timp in care alevinii ajung la o masa corporala cuprinsa intre 2 si 5 grame in functie de temperatura apei, acestia vor fi mutati in bazinele de crestere de afara. Este recomandat ca pe bazinele de afara sa se aseze placaje din lemn sau orice alte materiale pentru a asigura o protectie buna impotriva soarelui, daca bazinul nu este amplasat la umbra.
Aceste placi se pastreaza pe bazine pana se observa ca puietul nu se mai ascunde sub ele. Pentru cateva saptamani se va observa ca puietul va sta aglomerat sub aceste placaje, urmand ca mai tarziu sa se aventureze si mai departe de acestea.
Hranirea puietului se poate efectua initial tot cu ajutorul hranitoarelor automate cu banda, care se monteaza chiar pe aceste placaje.
Treptat se schimba tipul de furajare, trecand de la starter la furaje de crestere. In fisa furajului se va regasi acelasi tip de grafic, pe care insa vor fi notate alte grupe de marime pentru pesti. Astfel, cu aceste tipuri de furaj se vor hrani pesti de diferite categorii de dimensiune.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Adica, exista furaje pentru puietul aflat in prima perioada de crestere sau pentru perioada finala de crestere. Aceste furaje au un continut de proteina cuprins intre 40 si 50%. Furaje cu un continut mai ridicat de proteina se ofera pestilor mai tineri.
Se observa ca pestilor li se distribuie cantitati de furaje in functie de temperatura apei. De fapt, apetitul pestilor creste odata cu cresterea temperaturii: cu cat temperatura este mai ridicata, cu atat pestii consuma mai mult furaj (pana la 2,85% din masa lor corporala la temperatura apei de 18 grade C).
Hrana pestilor pusi la crescut si ingrasat se va administra conform modului de calcul folosit si in cazul alevinilor.
Folosind aceste grafice de hranire (specifice fiecarui furaj in parte), pastravarul poate prevedea foarte precis care va fi consumul de hrana pentru intregul lot de pastravi. In acelasi fel, pastravarul va sti si ce cantitate de peste poate produce intr-o anumita perioada de timp. Parametrii ce intervin in aceste calcule sunt tipul furajului si temperatura apei.
Calculele se efectueaza sub forma unor tabele de crestere. Daca se stie dinainte temperatura medie lunara a apei in locul unde este amplasata pastravaria, se poate estima productia de pastrav si consumul exact de furaj.
Datele referitoare la temperaturile medii lunare a apei se pot obtine de la statiile meteorologice sau de la agentiile de protectia mediului din regiunea unde este amplasata ferma.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>