Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se realizeaza fertilizarea plantelor floricole in solul serei?

cum-se-realizeaza-fertilizarea-plantelor-floricole-in-solul-serei

Culturile din solul serei sunt culturi intensive, care necesita cantitati mai mari de ingrasaminte, atat la infiintare, cat si pe parcursul vegetatiei.


 
Fertilizarea de baza se face la pregatirea solului, cu ingrasaminte organice si minerale. Orientativ, cantitatile de ingrasaminte la 1 ha de sera pot fi: 80-100 tone mranita,100-150 tone gunoi semi-descompus, 100-200 tone turba, 400-600 kg superfosfat, 250-300 kg sulfat  de potasiu, 300-400 kg azotat de amoniu, 100-150 kg sulfat de magneziu. 
 
Daca se face numai fertilizare minerala, se calculeaza aproximativ 5 kg ingrasaminte complete (NPK)/m3 pentru  plantele rezistente la concentratiile mai mari de saruri (crizanteme, garoafe) sau 2-3 kg/m3 pentru plantele cu rezistenta medie sau mica (fresia, gerbera, anturium). 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
In timpul vegetatiei, se aplica ingrasaminte in stare solida sau sub forma de solutii. Ingrasamintele solide se administreaza in doze de 40-80 g NPK/m2, sau 5-10 kg/m2 ingrasamant organic (mranita, gunoi semidescompus). 
 
Mult mai eficiente sunt fertilizarile cu solutii nutritive (0,2-0,3% la plantele cu rezistenta medie la continutul in saruri si 0,3-0,5% la  plantele mai rezistente). 
 
Rezultate deosebite se obtin la unele specii (cala, alstroemeria,  anturium) daca periodic se administreaza must de balegar sau de gunoi de pasari, in dilutii corespunzatoare (1:3-1:15).

Deoarece plantele de apartament dispun de un volum limitat de substrat, este necesar ca la plantare si transplantare sa se foloseasca amestecuri suficient de bogate in elemente  nutritive, iar pe parcursul cresterii si infloririi sa se aplice periodic fertilizari suplimentare  (mai ales in perioada martie-septembrie). 


 
La plantele de apartament, fertilizarea se face chenzinal sau lunar, cu solutii de ingrasaminte a caror concentratie, suportata de majoritatea plantelor este de 0,1-0,2% (1-2  grame ingrasaminte la 1 litru apa).

Daca solutiile se aplica extraradicular, se folosesc concentratii foarte mici, dupa care se face spalarea frunzelor cu apa curata.
 
Fertilizarile organice, cu apa rezultata de la spalarea carnii si pestelui, sau cu must de  gunoi de pasare, sunt mai putin recomandate pentru plantele cultivate in apartamente, din cauza mirosului neplacut pe care il emana. Se pot aplica insa in timpul verii, cand plantele  sunt scoase afara (in gradini, pe terase etc.).
 

Igiena culturala

 
Consta in inlaturarea frunzelor ofilite sau ingalbenite, care constituie adevarate focare  de infectie. Partile infectate se ard. La plantele tinere, in caz ca bobocii floriferi apar prea  devreme, se vor indeparta, pentru ca altfel epuizeaza plantele inainte de vreme. Pentru valorificare, frunzele se sterg de praf sau de alte urme ramase de la stropit.
 

 

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016