Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: Agricultura romaneasca trebuie sa foloseasca din ce in ce mai mult energia regenerabila

daniel-constantin-agricultura-romaneasca-trebuie-sa-foloseasca-din-ce-in-ce-mai-mult-energia-regenerabila

Ministrul isi bazeasa afirmatiile pe faptul ca agricultura are un important potential de a produce biomasa, potential ce trebuie exploatat.


Astazi a fost lansata oficial Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz care reprezinta cea mai noua organizatie aparuta in peisajul romanesc, fiind infiintata in scopul de a reprezenta si sprijini industriile Bio din Romania. Desi inaugurarea oficiala a avut loc la Hotelul Hilton din Capitala, organizatia este fiind membru al AsociaĊ£iei Europene pentru Biogaz, cat si al Asociatiei Europene pentru Biomasa.
 
La festivitate a participat si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a precizat cu aceasta ocazie ca agricultura romaneasca are un potential insemnat de a produce biogaz, is special datorita deseurilor agricole. „Romania are un potential in agricultura extrem de important pentru a produce energie, pentru a produce biomasa si, pentru a nu spune doar vorbe, vreau sa va dau un exemplu despre cum este impartit potentialul energetic national din biomasa: 15,5 la suta reziduuri din exploatari forestiere si lemne de foc, 6,4 la suta deseuri de lemn, rumegus si alte resturi de lemn, biogaz, 7,7 la suta, deseuri si reziduuri menajere urbane 7,2 la suta si, cel mai important, deseurile agricole rezultate din cereale, tulpini de porumb, resturi vegetale, vita de vie si altele, 63,2 la suta” a declarat ministrul.
 
Acessta a mai mentionat si faptul ca Romania a devenit o tara cu un potential agricol foarte important, care produce din ce in ce mai mult, dar, pentru a fi si mai competitivi, producatorii trebuie sa foloseasca mai multa energie regenerabila, astfel incat costul de productiei sa fie mai redus.
 
Potrivit specialistilor, proiectele de biomasa pot oferi solutia Cogenerarii la nivel local, cu multe avantaje pentru consumator. De asemenea, tehnologia ”Waste to Energy” transforma deseurile municipale in energie si caldura, sustin membrii asociatiei nou infiintate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Acestia spun ca proiectele de biomasa pot constitui si solutia pentru fabrici, ferme si alti producatori privati cu probleme de tratare a deseurilorin in conditiile in care zeci de fabrici romanesti trebuie sa se conformeze standardelor europene referitoare la gestionarea deseurilor.
 
Acelasi lucru este valabil si pentru fermele animale sau vegetale, plus alti producatori privati cu deseuri. Proiectele de biogaz si digestie anaeroba transforma dejectiile si deseurile intr-o sursa de energie si caldura si  astfel, companiile evita penalitatile,conform standardelor Europene, si isi transforma deseurile in venituri,  castigand totodata independenta energetica si un viitor fara riscuri de mediu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton