Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Depozitarea si tratarea semintelor de cereale in silozuri

depozitarea-si-tratarea-semintelor-de-cereale-in-silozuri

In conditiile din Romania, cerealele paioase de toamna (graul, orzul si orzoaica dar si secara si triticalele) sunt frecvent atacate, pe toata perioada de vegetatie, de un complex de patogeni si daunatori. Atacul acestora inceput cel mai adesea din perioada de germinare - rasarire poate cauza pagube importante micilor sau marilor exploatatii agricole.


Avand in vedere ca la diferite culturi de camp numerosi agenti de daunare se transmit prin samanta si sol, iar prin atacul lor pot provoca pagube importante, uneori chiar compromiterea culturii, se impun masuri de combatere prin tratarea chimica a semintelor.

O atentie deosebita la infiintarea culturilor de toamna se va acorda tratamentului chimic al semintelor destinate insamantarii.

Ce trebuie luat in calcul, cand efectuati tratamentul semintelor de cereale in silozuri

Pentru efectuarea tratamentelor la samanta, se vor respecta cu strictete recomandarile tehnice cu privire la tehnologia tratarii semintelor si la utilizarea produselor de protectia plantelor, precum si prevederile reglementarilor in vigoare in domeniu, fara a se accepta adoptarea unor solutii unice, nediferentiate in functie de patogen, daunator sau planta premergatoare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Alegerea produsului chimic pentru tratarea semintelor trebuie sa tina seama de agentii patogeni si de insectele daunatoare ce urmeaza a fi combatute, diferentiat pe plantele de cultura, precum si de asolamentul respectiv.

Stabilirea produsului fitosanitar, respectarea dozei recomandate si aplicarea corecta a tehnologiei de tratare a semintelor, reprezinta principalii factori de care depinde reusita acestei actiuni. Calitatea executarii tratamentului conditioneaza in mare masura eficacitatea produsului utilizat la tratarea semintelor.

Reglarea masinilor de aplicare a tratramentelor fitosanitare. Din aceasta cauza operatiunea de tratare a semintelor de cereale paioase trebuie sa se efectueze cu masini de tratare corespunzatoare, bine reglate, care sa asigure o acoperire uniforma a semintelor cu produsul chimic respectiv.

Siguranta este pe primul loc. Respectati normele de manipulare a produselor, in functie de gradul de toxicitate a acestora. Deoarece produsele recomandate pentru tratarea semintelor sunt toxice, se impune ca manipularea si depozitarea acestora, precum si toate operatiunile de tratare, manipulare si depozitarea semintelor tratate, inclusiv efectuarea semanatului sa se execute cu respectarea obligatorie a tuturor masurilor de protectia muncii si a normelor PSI prevazute de reglementarile in vigoare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016