Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Furajarea puilor de carne, pana la varsta de 42 de zile

furajarea-puilor-de-carne-pana-la-varsta-de-42-de-zile

In perioada de la 0 la 3 saptamani, cresterea puilor destinati productiei de carne se face cu nutreturi combinate, care trebuie sa asigure un nivel proteic al ratiei de 22 % PB. Furajarea se face la discretie, in tavite, norma fiind de o tavita la 100 de pui in prima saptamana.


Retetele de furajare se vor prepara in functie de varsta puilor si vor fi optimizate in asa fel incat sa asigure cerintele puilor in toate fazele de crestere, asigurandu-se un spor in greutate de 50/g pe zi furajata.

Puilor de o zi cu greutatea de 40 gr/cap le este necesara o perioada de 42 de zile ca sa ajunga la greutatea de 2-2,1 kg. In toata aceasta perioada furajele sunt de mai multe tipuri, in functie de varsta puilor, astfel:

- furaj de demaraj - furaj ce se da puilor in prima perioada de crestere si care constituie aproximativ 20 % din cantitatea de furaje a intregii perioade

- furaj de crestere - furaj ce se da puilor in perioada cea mai lunga si care constituie 60% din cantitatea de furajare a intregii perioade

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


- furaj de  finisare - furaj ce se da puilor in ultima parte a ciclului de crestere si ingrasare si reprezinta 20 % din cantitatea totala de furaje ce revin pe cap de pui broiler. 

Frontul de furajare si adapare este foarte important pentru obtinerea de rezultate bune in cresterea puilor broiler. In urma modernizarii halelor de crestere a puilor de carne se vor achizitiona instalatii automatizate de furajare si de adapare, astfel incat vor exista conducte de transport al furajelor in lungul halelor de crestere care vor alimenta hranitoarele automat pe masura ce cantitatea de furaje din tavite scade.

In ceea ce priveste adaparea aceasta se realizeaza cu niste dispozitive speciale - picuratoare -;  puiul atinge cu ciocul un picurator al instalatiei de adapare si in acel moment se descarca o picatura de apa.  Alimentarea dispozitivelor se face printr-un sistem de tevi de distributie a apei in lungul salii  de crestere.

Frontul de furajare trebuie astfel calculat incat sa se poata asigura o incarcatura de 75 pui la o tavita ( hranitoare). In functie de aceste date se alege numarul de tavite hranitoare ce se vor amplasa in lungul tubului de transport furaje.

Media de consum de furaje pe serie / cap de pui este de 3,6 kg, respectiv de 1,8 kg furaje  pentru 1 kg spor in greutate.

Evolutia greutatii corporale a puilor broiler: conform unui calcul matematic are loc o crestere treptata a sporului de greutate bazat pe un spor proteic, care atinge maximum la virsta de 42 de zile.

La aceasta varsta puii vor ajunge la o greutate medie de 2-2,1 kg/cap si se vor livra la abator.



Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.2 din 126 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton