Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Furajarea puilor de carne, pana la varsta de 42 de zile

furajarea-puilor-de-carne-pana-la-varsta-de-42-de-zile

In perioada de la 0 la 3 saptamani, cresterea puilor destinati productiei de carne se face cu nutreturi combinate, care trebuie sa asigure un nivel proteic al ratiei de 22 % PB. Furajarea se face la discretie, in tavite, norma fiind de o tavita la 100 de pui in prima saptamana.


Retetele de furajare se vor prepara in functie de virsta puilor si vor fi optimizate in asa fel incat sa asigure cerintele puilor in toate fazele de crestere asigurandu-se un spor in greutate de 50/g pe zi furajata.

Puilor de o zi cu greutatea de 40gr / cap le este necesara o perioada de 42 de zile ca sa ajunga la greutatea de 2-2,1 kg. In toata aceasta perioada furajele sunt de mai multe tipuri, in functie de virsta puilor, astfel:
  • furaj de demaraj - furaj ce se da puilor in prima perioada de crestere si care constituie aproximativ 20 % din cantitatea de furaje a intregii perioade;
  • furaj de crestere - furaj ce se da puilor in perioada cea mai lunga si care constituie 60% din cantitatea de furajare a intregii perioade;
  • furaj de  finisare - furaj ce se da puilor in ultima parte a ciclului de crestere si ingrasare si reprezinta 20 % din cantitatea totala de furaje ce revin pe cap de pui broiler. 
Frontul de furajare si adapare este foarte important pentru obtinerea de rezultate bune in cresterea puilor broiler. In urma modernizarii halelor de crestere a puilor de carne se vor achizitiona instalatii automatizate de furajare si de adapare, astfel incat vor exista conducte de transport al furajelor in lungul halelor de crestere care vor alimenta hranitoarele automat pe masura ce cantitatea de furaje din tavite scade. In ceea ce priveste adaparea aceasta se realizeaza cu niste dispozitive speciale - picuratoare -;  puiul atinge cu ciocul un picurator al instalatiei de adapare si in acel moment se descarca o picatura de apa.  Alimentarea dispozitivelor se face printr-un sistem de tevi de distributie a apei in lungul salii  de crestere.

Frontul de furajare trebuie astfel calculat incat sa se poata asigura o incarcatura de 75 pui la o tavita ( hranitoare). In functie de aceste date se alege numarul de tavite hranitoare ce se vor amplasa in lungul tubului de transport furaje.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Media de consum de furaje pe serie / cap de pui este de 3,6 Kg, respectiv de 1,8 kg furaje  pentru 1 kg spor in greutate.

Evolutia greutatii corporale a puilor broiler: conform unui calcul matematic are loc o crestere treptata a sporului de greutate bazat pe un spor proteic, care atinge maximum la virsta de 42 de zile.

La aceasta varsta puii vor ajunge la o greutate medie de 2-2,1 kg / cap si se vor livra la abator.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.94 din 72 voturi

Comentarii
Comentarii4 comentarii





Lucian Constantinescu 2018-02-07 23:40:44

Oferim pui crescuti exclusiv pe furaj preparat acasa in greutate de 2 pînă la 2.75 kg. Varsta 11 săptămâni.
Pretul in viu este 10 Ron kg sau sacrificat 14 Ron/kg.
Carnea este plăcută şi gustoasă.Accept orice fel de analize de laborator.
Telefon 0734989801

Chiriac george 2017-04-19 20:54:17

Am pui de 2.5 kg la pret de 15 lei bucata tel 0768049247 de carne

Paul 2015-03-07 21:37:44

Pui de carne varsta 10 saptamani, crescuti cu uruiala preparata de noi, nu cumparata din comert.
Au greutatea de 1,8 - 3 kg.
La maturitate, pot ajunge la greutatea de 5 - 6 kg., chiar si mai mult daca sunt furajati corespunzator.

Puii se vand in viu sau taiati, astfel:

1. In viu, la 8 lei/kg. Rezulta un pret/bucata cuprins intre 14 lei pui de 1,8 kg. si 24 lei pui de 3 kg..

2. Taiati , la pretul de 12 lei/ kg.

Tel.: 0734.934.473

ioan 2013-03-22 08:05:00

buna,
are cineva disponibil o reteta de furaj care sa se poata face individual pentru pui mixt si carne de 3 saptamani?
multumesc anticipat

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Viermi rotunzi (ca si limbricul sau trichinela), de 0,5—2 mm lungime si incolori. Daunatori ai pl ...

ecotip rezultat in urmarea lucrarilor de ameliorare, fiind format din soiuri si hibrizi ameliorati ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016