Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

„In Romania, inca exista multi agricultori care hranesc culturile dupa ureche”

in-romania-inca-exista-multi-agricultori-care-hranesc-culturile-dupa-ureche

Afirmatia apartine lui Adrian Dragan, directorul general al Timac Agro Romania, care se bazeaza pe rezultatele unui studiu efectuat recent.


Recent, echipa Timac Agro Romania a efectuat o analiza a cifrelor financiare raportate de catre 6.000 dintre firmele care activeaza in sectorul agricol romanesc. Potrivit studiului, randamentul fermelor sub 500 de hectare este, in medie, de  20 la suta. La cele intre 500 si 2.000 de hectare, randamentul mediu este de 9 la suta, iar la cele ce depasesc suprafata lucrata de 2.000 de hectare, randamentul coboara la 6 la suta.
 
Rezultatele studiului au fost prezentate recent de directroul general al Timac Agro Romania, Adrian Dragan, care, cu aceeasi ocazie a declarat ca agricultorii din Romania ar putea creste productia vegetala cu 50 la suta, daca ar fertiliza solurile cu mai multe ingrasaminte.
 „In Romania, productia medie la orice cultura este de 3,5 tone la hectar in timp ce francezii recolteaza in medie 7 tone la hectar. Fermierii din Romania nu stiu sa foloseasca ingrasamintele. Ei cred ca daca pun azot este suficient pentru cultura, dar pentru a obtine o productie buna ai nevoie si de alte ingrasaminte. Inca exista multi agricultori care hranesc culturile dupa ureche si ajung sa puna prea mult ingrasamant. Daca ar folosi mai multe ingrasaminte, productia finala ar putea creste cu 50 la suta”, a mai spus Dragan.

Acesta a mai explicat ca  daca un fermier foloseste doar azot pentru o cultura de grau, atunci productia ar putea ajunge la 2-3 tone la hectar. Daca pe langa azot se foloseste si fosfor si potasiu, atunci productia s-ar putea dubla.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

„In Romania, circa 60 la suta dintre fermieri fertilizeaza solurile doar cu azot, in timp de 40 la suta utilizeaza NPK(azot- N,fosfor-P şi potasiu-K). Ne dorim sa obtinem o cota de piata de 8-10 la suta din piata NPK, prin prin lansarea pe piata romaneasca a produsului TOP-Phos, un nou tip de fosfor”, a declarat Marius Marica, director marketing al Timac Agro Romania, companie care ofera solutii nutritionale pentru productia vegetala si animala.
 
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016