Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Tehnologii

Butasirea este una din cele mai obisnuite si mai simple metode de inmultire a plantelor, ce consta in punerea la inradacinat a unui lastar de 5-8 cm lungime.
Lastarul se fasoneaza, i se taie frunzele de la baza, iar celelalte se reduc la jumatate din lungime, daca sunt prea mari. Butasii se asaza in pamant sau nisip, nu foarte adanc (atat cat sa stea drepti) si se uda bine. Cine vrea sa procedeze „ca la carte”, trebuie sa stie ca laditele cu butasi trebuie tinute in aer inchis pana nu au prins radacini, adica timp de 1-2 saptamani. In tot acest timp, trebuie atent controlate evaporatia si absorbtia de apa din pamant – daca substratul (nisip sau pamant) se usuca, butasul o sa se vestejeasca; daca este prea umed, butasul va putrezi. Butasii se feresc de razele directe ale soarelui, locul ideal fiind unul cu semi-umbra.
Cand butasii incep sa creasca, e semn ca au prins deja radacina. Acesta este momentul in care trebuie scosi cu grija, pentru ca radacinile sunt foarte fragile; se muta in ghivece mici, in acelasi timp de substrat si se scot la aer, la semi-umbra.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Astfel, in lua august se obtin suficiente plante noi. Daca se doreste plantarea de abia in anul urmator, iernarea acestor plante se face in camere de 3-6 grade Celsius.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.06 din 85 voturi
Urmareste-ne pe Google News