Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucrari de protectie a solului - mulcirea

lucrari-de-protectie-a-solului-mulcirea

Mulcirea solului este o lucrare cu dublu rol: protejeaza culturile de aparitia buruienilor si impiedica evaporarea apei din sol. Mulcirea se face in gradini aerisite, insorite, evitandu-se aplicarea stratului de mulci in zone umbroase, acolo unde excesul de umiditate poate favoriza inmultirea daunatorilor, in special melci si limacsi..


Materialele pentru mulcire trebuie sa fie, pe de o parte ieftine si disponibile in cantitati suficiente, iar, pe de alta parte, ca aspect, sa fie usoare, uscate sau semiumede: paie, pleava, fan stricat, frunze, rumegus, talas, coaja de copaci, turba, litiera de padure, compost sau gunoi semifermentat etc.

Mulcirea nu este o operatie care vizeaza si inlocuieste ingrasarea culturilor, dar ea poate avea si un efect secundar de ingrasare, in special cu azot. Mulcirea echivaleaza cu o precompostare, de aceea materialele, care se strang dupa efectuarea mulcirii, se pastreaza pentru anul viitor sau se trec direct la compostare.

Iata ce trebuie sa stiti inainte de aplicarea stratului de mulci


Cand este bine sa faceti mulcirea: Mulcirea se aplica prima data primavara, dupa ce plantele pornesc in vegetatie. Stratul de mulci va avea grosimea de 5-10 cm, permitand schimbul de gaze dintre sol si atmosfera. Stratul de mulci se va improspata, la nevoie, pe toata durata verii.

Ce avem de facut inainte de a aplica mulciul: Se efectueaza o prasila usoara, se niveleaza, se face o udare

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cum trebuie sa aplicam mulciul: In primul rand, stratul se va aplica uniform, in grosime de 5 cm. Resturile vegetale sau materialele utilizate vor fi bine maruntite, nu trebuie sa contina seminte de buruieni, resturile nu trebuie sa fie purtatoare de boli si daunatori.

Pentru aceasta, o metoda ecologica si simpla este stropirea stratului, imediat dupa aplicare si periodic apoi, cu plamadeala de urzici, extract de humus, plamadeala de coada calului, zeama de tutun.

Variante de mulcire nebiodegradabile: In cazul cultivarii capsunilor, se practica pe scara larga mulcirea cu folie de plastic, pentru uz agricol.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016