Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucrarile de taiere la trandafiri se fac primavara si vara

lucrarile-de-taiere-la-trandafiri-se-fac-primavara-si-vara

Taierea ramurilor la trandafiri este o lucrare de ingrijire care se face primavara si vara, uneori si toamna, dar atunci numai putin si la nevoie. Desi pare o operatiune dificila, cunoasterea regulilor generale de taiere vor duce la obtinerea unor rezultate bune.


Exista doua tipuri de taiere: 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

  • taierea scurta, cand raman ochiuri mai putine, dar lastarii care se vor dezvolta din ele vor fi mai lungi si mai rezistenti;
  • taierea lunga, cand raman ochiuri mai multe, insa lastrii vor fi mai subtiri si mai scurti.  Daca se doreste ca lastarii sa infloreasca la aceeasi inaltime, atunci ce va alege o metoda mixta: ramurile lungi vor fi taiate mai mult, iar cele scurte, mai putin.   
Ce se taie si cum se procedeaza: 
  • la inceput, se taie partile degerate, imbatranite sau moarte ale plantei;
  • urmeaza ramurile care au crescut in interiorul coroanei si care trebuie taiate pentru a nu ingreuna cresterea trandafirului si a asigura o buna circulatie a aerului;
  • taietura nu se face dreapta, cu usor oblica, la 5 mm deasupra ochiului.   
Cat se taie: 
  • in mod normal, ramurile hibrizilor si trandafirilor pentru straturi se taie pana la 3-6 ochiuri; 
  • daca se doreste cultivarea florilor pentru buchete, taierile se fac pana la 3-4 ochiuri; 
  • in functie de gradul de dezvoltare al tufei, se mai practica si taierea pana la 15-25 cm (4-6 ochiuri) sau 10-15 cm (3-4 ochiuri). 
Taierile facute vara vor stimula inflorirea si reprezinta o practica foarte des intalnita: dupa ofilire, florile se taie pana la prima frunza dezvoltata complet, loc din care va aparea o noua inflorire.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.31 din 31 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton