Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Obtinerea rasadului la tutun
Plantutele de tutun, imediat dupa rasarire, sunt foarte sensibile la insuficienta si excesul de umiditate precum si la insuficienta luminii. De aceea, fermierii cultivatori de tutun vor acorda o mare atentie lucrarilor de ingrijire in primele faze de vegetatie, pana la plantarea in camp.
Ingrijirea rasadului de tutun consta in asigurarea si reglarea temperaturii in rasadnite, aerisirea, udatul, combaterea buruienilor, raritul, terotatul, fertilizarea suplimentara, combaterea bolilor si daunatorilor si calirea rasadului.
Asigurarea si reglarea temperaturii in rasadnite se face pentru o mai buna germinatie a semintelor si rasaririi plantelor. Pana la rasarire este necesara o temperatura de 30-32°C iar dupa, se renunta la protejarea rasadnitelor in timpul zilei cu rogojini, temperatura mentinandu-se intre 18 - 25°C.
Pana in faza de urechiuse, rasadul se va umbri ziua intre orele 11-16 iar dupa aceasta faza se va umbri doar in zilele foarte calduroase.
Aerisirea prezinta o deosebita importanta pentru asigurarea plantelor cu oxigen si pentru a se elimina din rasadnite gazele ce se formeaza in timpul fermentatiei gunoiului, gaze care sunt daunatoare plantelor de tutun (dioxidul de carbon, amoniacul).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Aerisirea rasadnitelor constituie una din conditiile de baza pentru a se preveni aparitia anumitor boli. Prin aerisire, temperatura in rasadnite nu trebuie sa coboare sub 20 - 25°C.
Aerisirea se face prin saltarea geamurilor in partea mai inalta a tocului de rasadnita, cativa centimetri sau mai mult, in functie de temperatura de afara. Cand timpul este mai cald, aerisirea se face pe ambele parti ale tocului de rasadnite si anume un geam se salta pe o parte, iar altul pe cealalta parte a tocului. In acest fel se asigura o mai buna primenire a aerului.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.8 din 5 voturi