Publicat in: Tehnologii
Ramurile de rod si taierea crengilor la visin si cires
Cresterea sanatoasa a pomilor depinde de ingrijirea ramurilor de rod si taierea de fructificare. Acestea sunt necesare pentru a mentine pomii intr-un echilibru fiziologic timp indelungat.

Buchetul de mai

Buchetul de mai este cea mai scurta ramura de rod la samburoase, care ajunge la 8-12 cm in cazul ciresului. Grosimea acestei ramuri nu depaseste 0,5 centimetri. 
 
Intotdeasuna, in varful buchetului de mai se gaseste un mugure vegetativ, inconjurat de 3 pana la 6 muguri floriferi. Mugurele vegetativ asigura cresterea lenta in lungime a ramurii, cu 0,5 pana la 2 cm. Doar ultima portiune va fi purtatoare de frunze si flori.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Niciodata ramura buchet nu poate fi taiata sau scurtata. Singurul mod in care poate fi regenerata este eliminarea ramurilor de semi-schelet care poarta ramurile de rod, ceea ce produce cresterea unor noi ramuri, pe care se vor forma noi buchete de rod. 
 
Ramura pleata se intalneste la visin. Este foarte subtire, cu 2-3 mm diametru. Are 15-60 cm lungime, are in varf un mugure vegetativ, restul fiind floriferi. 
 
Dupa rodire, ramura pleata se apleaca cu fructele si ramane in aceasta pozitie cativa ani dupa care se usuca. Cresterile vegetative anuale sunt de 10-15 cm lungime, si sunt asigurate de muguri vegetativi apical.

Taierile anuale de rodire la samburoase

Aceste taieri sunt necesare deoarece trebuie redusa incarcatura excesiva cu muguri a pomilor fructiferi, atunci cand este nevoie, pentru a se stabili marimea ramurilor, pentru a se stabili alungirea si intrepatrunderea lor. 
 
Se stie ca in coroanele dese, in care nu patrunde destula lumina, bolile si daunatorii se dezvolta mult mai repede.
 
De asemenea, taierea pomilor fructiferi se face toamna si primavara.
 
La samburoase, taierile de rodire se fac intotdeauna deasupra unuia sau mai multor muguri vegetativi. 
 
Taierile de productie dupa ce pomii au dat 4-5 productii si au rolul de intretinere, pentru a asigura limitarea cresterii in inaltime si in diametru a pomilor, dar si taieri de imbunatatire a regimului de lumina. 

Profita de reducerile noastre de 80% si demareaza o afacere profitabila ...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Coroana se indeseste cu timpul, sarpantele se suprapun si se arcuiesc unele peste altele, ceea ce reduce lumina care ajunge la fructe. Taierea de fructificare are ca obiectiv intinerirea ramurilor de rod, care fructifica doar cativa ani (4-7 ani). 
 
In acelasi timp, are ca scop reducerea numarului de muguri de rod, in anii in care acestia s-au format in exces. 
 
La cires si visin, taierile de rarire se fac in zona terminala a ramurilor principale. Ramurile plete care se dezvolta anual trebuie scurtate prin taieri unde apar ramificatii laterale sau ramuri buchet cu muguri vegetativi in varf.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 177 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

De ce este important sa analizam laptele si cum ne ajuta analizoarele?
De ce este important sa analizam laptele si cum ne ajuta analizoarele?
Laptele curat si bine verificat inseamna produse lactate mai bune si mai...
Cum sa reduci costurile energetice in industria alimentara in 2025
Cum sa reduci costurile energetice in industria alimentara in 2025
In acest context, monitorizarea parametrilor critici din procesul de productie devine o...
10 produse si piese de schimb DeLaval indispensabile intr-o ferma
10 produse si piese de schimb DeLaval indispensabile intr-o ferma
Fie ca administrezi o ferma mica sau una de mari dimensiuni, iti prezentam cateva produse...
Cum sa cresti profitabilitatea fermei de lactate cu instrumentul care face diferenta
Cum sa cresti profitabilitatea fermei de lactate cu instrumentul care face diferenta
Unul dintre raspunsurile la aceasta provocare este implementarea unor tehnologii moderne de...

Idei de afaceri in agricultura

Daca va ganditi sa infiintati o ferma de capre, trebuie mai intai sa faceti cateva analize. In primul rand, trebuie sa identificati care este piata dumneavoastra de desfacere si ce produse intentionati sa comercializati.... citeste mai mult
Cresterea prepelitelor japoneze pentru oua si carne este o afacere cu un potential de exceptie, lucru datorat faptului ca oul de prepelita este un medicament extraordinar, care poate vindeca o serie de afectiuni.... citeste mai mult
O afacere agricola foarte interesanta, profitabila si de viitor este cultura de merisor. Cu fructe mici si rosii, bogate in zaharuri, acizi (citric si lactic), proteine, vitamine etc., si nenumarate beneficii pentru sanatate, merisorul si-a cucerit si el titlul de arbust miraculos.... citeste mai mult


Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016