Publicat in: Tehnologii
Transavia investeste in panouri fotovoltaice pentru producerea de energie verde
Transavia a anuntat ca investeste in energia regenerabila si in cogenerare pentru a ajunge la acoperirea integrala a necesarului de energie. In acest an, compania va investi in amplasarea a peste 22.000 de panouri fotovoltaice care vor produce energie verde.
Transavia este liderul pe piata de carne de pui din Romania. Compania intentioneaza sa acopere aproximativ 30% din consumul anual de electricitate al facilitatilor sale cu ajutorul unei capacitati de 10 Mwh anual. Acest proces va elimina cel putin patru milioane de kilograme de emisii de CO2 anual. Aceasta cantitate este echivalentul anual provenit de la 1778 de autoturisme.
 
Aceasta reducere de emisii va fi suplimentata de un efect economic pozitiv asupra performantelor companiei. Odata ce businessul isi va produce necesarul energetic pe cont propriu se vor produce fluctuatii majore ale preturilor la energie. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Compania intentioneaza sa amplaseze panourile fotovoltaice pe acoperisurile fermelor de pui si pe teren, in functie de structura constructiilor. In prezent, se vor instala peste 100.000 de metri patrati de panouri fotovoltaice.
 
"Ambitia noastra este sa ne asiguram, pana la finalul anului 2023, aproape in integralitate energia electrica necesara. De aceea, investim masiv in energia verde si solutii de eficienta energetica ce vor contribui la rezultatele noastre pe termen lung. 
 
Doar in prima etapa, concentrata in anul in curs, vom acoperi circa o treime din necesarul de energie electrica pentru facilitatile noastre, creand si un avantaj unic in piata. Singurul factor care ne-ar putea afecta progresul ar fi functionarea defectuoasa a lanturilor logistice. 
 
Avem insa incredere ca, impreuna cu companiile cu care colaboram in implementarea proiectului, vom gasi solutii astfel incat sa reusim pana la finalul anului viitor sa producem 80%-100% din energia de care avem nevoie", potrivit dr. ing. Ioan Popa, Presedinte si Fondator Transavia.
 
Initiativa vine in sprijinirea strategiei de sustenabilitate, prin care compania s-a mobilizat sa protejeze resursele pentru generatiile viitoare. Rezultatul acestui proces este responsabilizarea asupra mediului, protejand oamenii, animalele si spatiul inconjurator.
 
"Suntem hotarati sa fim un model pentru toti jucatorii din piata si sa contribuim activ la Obiectivele de Dezvoltare Durabila (ODD) ale Natiunilor Unite, reducandu-ne la minimum posibil amprenta de carbon. 
Doar cei 10 MWh, produsi de panourile fotovoltaice din prima etapa, sunt echivalentul plantarii a 187.000 de copaci sau, altfel spus, a unei paduri de aproape 200 de hectare. 
 
Contribuim astfel direct la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera (GES) si la combaterea efectelor schimbarilor climatice", a declarat Theodora Popa, Vicepresedinte Transavia.
 
Pe langa acesta initiativa, compania doreste implemntarea a doua proiecte de cogenerare de inalta eficienta electrica si termica.
 
In procesul de eficientizare a consumului de energie, Transavia a implementat utilizarea tehnologiilor si echipamentelor pentru a nu exista pierderi. De asemenea, compania a devansat cu patru ani atingerea obiectivului tinta de reducere a consumului de energie. 
 
Cu ajutorul corpurilor de iluminat LED la toate punctele de lucru, compania a redus cu 15% consumul de energie in acest sector, conform Raportului de Sustenabilitate publicat de Transavia.
 
Afacerea de familie, cu un capital 100% romanesc, foloseste gaze naturale in producerea aburului pentru asigurarea fluxului tehnologic, la incalzirea spatiilor administrative, dar si la incalzirea spatiilor pentru animale.
 
Tot in demersul acestui proces, compania continua sa utilizeze izolare termica si de monitorizare a microclimatului cu ajutorul echipamentului automatizat in halele de crestere. Masurile specifice pentru fiecare punct de lucru au fost luate in functie de zona geografica si de variatia de temperatura pentru perioada iarna-vara.
 
In ultimii doi ani, Transavia este singurul producator de carne de pui care a publicat in mod voluntar Raportul de Sustenabilitate. Compania este prima din Romania co-semnatara a Codului Conduita al UE asupra practicilor responsabile comerciale si de marketing in sectorul alimentar.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

De ce este important sa analizam laptele si cum ne ajuta analizoarele?
De ce este important sa analizam laptele si cum ne ajuta analizoarele?
Laptele curat si bine verificat inseamna produse lactate mai bune si mai...
Cum sa reduci costurile energetice in industria alimentara in 2025
Cum sa reduci costurile energetice in industria alimentara in 2025
In acest context, monitorizarea parametrilor critici din procesul de productie devine o...
10 produse si piese de schimb DeLaval indispensabile intr-o ferma
10 produse si piese de schimb DeLaval indispensabile intr-o ferma
Fie ca administrezi o ferma mica sau una de mari dimensiuni, iti prezentam cateva produse...
Cum sa cresti profitabilitatea fermei de lactate cu instrumentul care face diferenta
Cum sa cresti profitabilitatea fermei de lactate cu instrumentul care face diferenta
Unul dintre raspunsurile la aceasta provocare este implementarea unor tehnologii moderne de...

Idei de afaceri in agricultura

Lavanda este o planta foarte apreciata pentru proprietatile sale, fiind utilizata pentru fabricarea parfumurilor si a uleiurilor esentiale. Pentru ca afacerea cu lavanda sa fie una profitabila, cultivatorul trebuie sa se decida de la inceput care este modalitatea de valorificare a recoltei si pentru... citeste mai mult
Cresterea prepelitelor japoneze este o idee de afacere cu un potential de exceptie in tara noastra. Oul de prepelita reprezinta un medicament, ce poate vindeca o serie de afectiuni.... citeste mai mult
Castravetii ocupa un loc important in alimentatia omului o mare parte din an si, mai ales, in perioadele cand alte legume se afla in cantitati inca reduse.... citeste mai mult


Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016