Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tratamente de combatere a afidelor si a larvelor gandacului ghebos, aplicate in lunile octombrie si noiembrie

tratamente-de-combatere-a-afidelor-si-a-larvelor-gandacului-ghebos-aplicate-in-lunile-octombrie-si-noiembrie

In situatiile in care toamna in lunile octombrie si noiembrie se manifesta atacul larvelor de Zabrus tenebrioides pe solele cultivate cu grau si orz de toamna, se recomanda aplicarea unui tratament in vegetatie. Pragul economic de daunare (PED) este de 5% plante atacate.


Pentru astfel de tratamente, sunt recomandate urmatoarele produse: Actara 25 WG (0,07 - 0,1 kg/ha), Basudin 600 EW (2,0 l/ha), Cartus 60 EC (2,0 l/ha), Diazol 60 EC (2,0 l/ha), Dursban 480 EC (2,5 l/ha), Pestan 48 EC (2,5 l/ha), Pyrinex 48 EC (2,5 l/ha).

Tratamentul in vegetatie se impune si pentru combaterea afidelor toamna. Pentru astfel de situatii sunt avizate produsele Actara 25 WG (0,07 kg/ha), Decis 2,5 EC (20 g.s.a./ha), Mavrik 2 F (0,2 l/ha), Sumi Alpha 2,5 CE (0,2 l/ha), Sinoratox 35 CE (1,5 l/ha).

Modul de atac al larvelor de Zabrus tenebrioides

Larvele ataca atat toamna cat si la inceputul primaverii si se hranesc exclusiv cu frunze. Acestea fac o galerii in apropierea plantelor, ies partial din galerii, rod baza funzelor pe care apoi le trag in galerii si le tritureaza cu ajutorul aparatului bucal. Din frunze este retinuta doar partea suculenta, iar nervurile sunt impinse sub forma unor ghemotoace rasucite la baza plantelor. Adultii se hranesc pe spic, consumand boabele in diferite stadii de dezvoltare, dar pagubele cele mai mari le produc larvele. Atacul se manifesta in vetre.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h


Insecticide omologate pentru combaterea daunatorului Zabrus tenebrioides: Actara 25WP in doza de 0,07-0,1 kg/ha, recomandata pentru grau si orz.

Actara 25 WG este insecticid sistemic cu efect de lunga durata ce combate un spectru larg de daunatori la un numar mare de culturi. Actioneaza prin contact si ingestie. Produsul patrunde rapid in planta si apoi este transportat ascendent (acropetal) prin sistemul vascular, protejand intreaga planta, precum si noile cresteri. Combate daunatorii atat in stadiul de larva, cat si de adult.

Citeste si pana cand se poate face semanatul la grau, in toamna anului 2011

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.45 din 11 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016