Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zootehnie: Avantajele sistemului de crestere a puilor la sol

zootehnie-avantajele-sistemului-de-crestere-a-puilor-la-sol

Sistemul de crestere a puilor la sol, agreat de Uniunea Europeana, are mai multe avantaje. In primul rand, se reduce mortalitatea pe tot parcursul unui ciclu de crestere datorita sistemului de crestere la sol, care se aseamana cu sistemul de crestere in sistem natural, deci se reduc pierderile de productie.


Apoi, se asigura o calitate mai buna a puilor la sfarsitul perioadei de crestere, astfel ca datorita frontului mai mare de furajare se asigura o crestere uniforma in greutate a tuturor pasarilor. Se asigura o crestere in greutate pana la 2 - 2,1 kg/ cap si ciclu intr-o perioada de 42 de zile, datorita conditiilor de hranire, adapare si de microclimat, controlate de calculator.

Furajarea se acorda pe tot parcursul unei zile, fiind realizata automat umplerea tavilor de furaje prin intermediul unui sistem de transport prin teava, cu spira. Comanda instalatiei de furajare se realizeaza automat in functie de nivelul furajului din hranitori. Acest sistem modern de furajare impiedica risipa de furaje si diminueaza cheltuielile de productie. In cazul cresterii puilor in baterii se produce o pierdere a furajelor de 10 % iar ponderea in cheltuieli de crestere a puilor o constituie cheltuielile cu furajele.

Cheltuielile de productie sunt diminuate si de economia de forta de munca care se face in noile conditii.

Numarul de serii se modifica in cazul cresterii puilor la sol datorita numarului mai mic de zile in care se realizeaza spalarea, dezinfectarea si pregatirea halelor in vederea urmatoarei populari. In cazul cresterii puilor in baterii se realizeaza 5,8 serii / an ; in cazul cresterii puilor la sol se realizeaza 6,3-6,5 serii / an. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Adaparea se asigura de asemenea automat; puiul atinge cu ciocul un picurator al instalatiei de adapare si in acel moment se descarca o picatura de apa.

Se asigura conditiile de igiena  si microclimat  optim pentru pasari prin instalarea acestor echipamente moderne.

Se controleaza furajarea astfel incit furajul sa nu stagneze in tavite mai mult de 4 ore ca sa nu apara fenomenul de alterare a furajului.

Cresterea productivitatii este asigurata si de sporul care in cazul cresterii la sol este de 50 g/zi furajata. Diminuarea cheltuielilor de productie in cazul cresterii la sol sunt asigurate si de economia de energie electrica. Nu in ultimul rand, merita pomenita si economia de piese de schimb si materiale.

Amenajarea unei ferme de pui de carne in sistemul de crestere la sol prezinta urmatoarele avantaje
  • evitarea risipei de furaje
  • reducerea consumului specific de furaje
  • asigurarea sporului zilnic de 50 gr / cap
  • mentinerea cotei mortalitatii la un minim de 4% prin asigurarea conditiilor de igiena si bunastare a animalelor prevazute de regulile Uniunii Europene
  • mentinerea timpului de igienizare al halei in limita de 14 zile, ceea ce va permite o productivitate crescuta
  • imbunatatirea conditiilor de mediu prin sistemul de crestere a puilor in sistem la sol

In cazul sistemului de crestere al puilor la sol, dejectiile vor fi preluate de asternutul ce se pune in hale, pe tot parcursul unui ciclu de crestere.

Acest asternut va fi format din coji de seminte de floarea soarelui, sau vor fi fibre vegetale (paie), care absorb partea lichida a dejectiilor, avind loc si o descompunere a materiilor organice datorita temperaturii ridicate din salile de crestere. La sfarsitul fiecarui ciclu acest asternut se evacueaza din sali pe o platforma de beton, de unde poate fi folosit, ca ingrasamint natural, foarte eficient.

Dupa evacuarea asternutului se trece la igienizarea salilor prin spalarea acestora cu apa. In sistemul de crestere a puilor la sol, pentru igenizare se foloseste foarte putina apa.

Prin adoptarea sistemului de crestere al puilor la sol se va realiza imbunatatirea conditiilor de mediu prin masuri de protectia solului.



Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016