Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cartoful mov: continutul nutritional

cartoful-mov-continutul-nutritional

Cartoful mov are calorii reduse, deoarece luand in considerare baza de date a USDA Nation Nutrient, in fiecare 100 de grame de cartof mov copt (in coaja) se afla 90 de calorii sau echivalentul a 376 de kilocalorii. Pentru a arde aceste calorii sunt necesare doar 7 minte de inot, 10 minute de alergat, 14 minute de mers pe bicicleta sau aproximativ 25 de minute de mers pe jos.


 
 
 
 
Pe langa amidon simplu, cartofii mov sunt bogati in carbohidrati complecsi, fibre dietetice, vitamina C, vitamina B6, magneziu si potasiu. Soiurile roz, galben si verde sunt de asemenea bogate in betacaroten. In 1992, Centru pentru Stiinta in Interes Public a comparat valorile nutritive ale cartofilor dulci – din care fac parte si cartofii mov – cu valorile nutritive ale altor legume.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Avand in vedere continutul de fibre, carbohidrati complecsi, proteine, vitaminele A si C, fier, calciu, cartoful s-a situat pe primul loc in ceea ce priveste valoarea sa nutritiva. Conform acestor criterii, cartofii mov au obtinut 184 de puncte, cu 100 de puncte peste urmatoarea leguma din lista – cartoful comun.
 
Cartofii mov sunt plini cu fitonutrienti – componente organice din plante care se considera ca promoveaza sanatatea, in conformitate cu USDA. Fitonutrientii din cartofi includ carotenoide, flavonoide si acid cafeic.
 
Vitamina C din cartofi actioneaza ca un antioxidant. Institutul National al Sanatatii a declarat ca aceste substante pot preveni sau intarzia anumite tipuri de deteriorare a celulelor si pot de asemenea ajuta in procesul de digestie, sanatatea inimii, presiunea sangelui si chiar in prevenirea cancerului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016