Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: VEG
Cartoful mov are calorii reduse, deoarece luand in considerare baza de date a USDA Nation Nutrient, in fiecare 100 de grame de cartof mov copt (in coaja) se afla 90 de calorii sau echivalentul a 376 de kilocalorii. Pentru a arde aceste calorii sunt necesare doar 7 minte de inot, 10 minute de alergat, 14 minute de mers pe bicicleta sau aproximativ 25 de minute de mers pe jos.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pe langa amidon simplu, cartofii mov sunt bogati in carbohidrati complecsi, fibre dietetice, vitamina C, vitamina B6, magneziu si potasiu. Soiurile roz, galben si verde sunt de asemenea bogate in betacaroten. In 1992, Centru pentru Stiinta in Interes Public a comparat valorile nutritive ale cartofilor dulci – din care fac parte si cartofii mov – cu valorile nutritive ale altor legume.
Avand in vedere continutul de fibre, carbohidrati complecsi, proteine, vitaminele A si C, fier, calciu, cartoful s-a situat pe primul loc in ceea ce priveste valoarea sa nutritiva. Conform acestor criterii, cartofii mov au obtinut 184 de puncte, cu 100 de puncte peste urmatoarea leguma din lista – cartoful comun.
Avand in vedere continutul de fibre, carbohidrati complecsi, proteine, vitaminele A si C, fier, calciu, cartoful s-a situat pe primul loc in ceea ce priveste valoarea sa nutritiva. Conform acestor criterii, cartofii mov au obtinut 184 de puncte, cu 100 de puncte peste urmatoarea leguma din lista – cartoful comun.
Cartofii mov sunt plini cu fitonutrienti – componente organice din plante care se considera ca promoveaza sanatatea, in conformitate cu USDA. Fitonutrientii din cartofi includ carotenoide, flavonoide si acid cafeic.
Vitamina C din cartofi actioneaza ca un antioxidant. Institutul National al Sanatatii a declarat ca aceste substante pot preveni sau intarzia anumite tipuri de deteriorare a celulelor si pot de asemenea ajuta in procesul de digestie, sanatatea inimii, presiunea sangelui si chiar in prevenirea cancerului.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News







