Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2017 - anul productiilor istorice

2017-anul-productiilor-istorice

In acest an, Romania a inregistrat inregistrat recorduri istorice la noua culturi agricole.


Potrivit ministrului Agriculturii, Romania a inregistrat in acest an recorduri istorice la noua culturi agricole, anul 2017 fiind „unul exceptional, fara precedent, cu productii istorice pe care Romania nu le-a mai realizat pana in prezent”, la grau, rapita, mazare, orz, orzoiaca si floarea soarelui.
 
Cu productia de porumb obtinuta in acest an, Romania ar putea fi cel mai mare producator din Uniunea Europeana, dupa ce a ocupat in ultimii ani prima pozitie doar la suprafata cultivata si locul doi, dupa Franta, la productia realizata.
 
Conform datelor Institutului National de Statistica, in 2016, Romania a fost cel mai mare producator de floarea-soarelui din Uniunea Europeana si pe locul 5 la productia de grau, insa anul acesta ar putea ocupa primul loc in Europa cu doua productii, cu cea de porumb — 14,5 milioane de tone — si cu cea de floarea-soarelui, unde recordul este de 3,167 milioane de tone. In Romania, cerealele ocupa 60% din suprafata tarii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Datele publicate recent de Eurostat arata ca statele membre ale Uniunii Europene au produs, in anul 2016, o cantitate de 301,8 milioane de tone de cereale (inclusiv orez), 21,76 milioane de tone provenind din Romania, care a fost depasita de Franta, cu 54,2 milioane de tone de cereale, Germania, cu 45,4 milioane de tone, Polonia, cu 29,8 milioane de tone, Spania, cu 24,1 milioane de tone, si Marea Britanie, cu 21,9 milioane de tone.
 
Aceleasi date arata ca Romania a devansat in 2016 Italia, care a avut o productie de cereale de 18,2 milioane de tone, si Ungaria, cu 16,6 milioane de tone. Romania face parte dintre cele cateva state membre UE in care productia de cereale a crescut in 2016, comparativ cu 2015, de la 19,33 milioane de tone pana la 21,76 milioane de tone.
 
Eurostat subliniaza ca productia de cereale este puternic influentata de conditiile meteo, iar 2016 pare sa fi fost un an mai favorabil pentru statele membre din Europa Centrala si din sudul Europei si mai putin favorabil pentru statele din zona nordica a continentului.
 
In 2016, Romania a fost a opta putere agricola a Uniunea Europeana, cu 15,4 miliarde de euro sau 4% din totalul UE. Valoarea productiei agricole a crescut usor in tara noastra, cu 0,9%, in 2016 comparativ cu 2015, in principal ca urmare a unei cresteri cu 4,7% a valorii serviciilor agricole, in timp ce valoarea productiei animale a scazut cu 5%, iar cea a culturilor agricole a urcat cu 3,6%. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016