Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFR: Romania va acoperi mai mult decat necesarul de consum national

afr-romania-va-acoperi-mai-mult-decat-necesarul-de-consum-national

Asociatia Forta Fermierilor (AFR) anunta ca Romania nu va intra in nicio criza alimentara anul acesta sau in 2023. Tara noastra si producatorii autohtoni au capacitatea sa produca tot ce este necesar pentru consumul intern si chiar mai mult de atat.


Romania produce suficient pentru toti consumatorii si nu exista in prezent niciun pericol ca vreun roman sa sufere de foame sau sa nu gaseasca in magazine ceea ce ii este necesar, chiar daca in aceasta perioada pot aparea anumite sincope in aprovizionare, afirma presedintele Asociatiei Fermierilor din Romania (AFR), Daniel Botanoiu.
 
"Asociatia Fermierilor din Romania afirma, in deplina cunostinta de cauza, ca nu exista niciun pericol acum ca vreun roman sa sufere de foame sau sa nu gaseasca in magazine ceea ce ii este necesar. Se poate totusi sa apara anumite sincope in aprovizionare, dar acestea ar fi doar temporare, legate de probleme in lantul de aprovizionare. Romania produce suficient pentru toti consumatorii, ba chiar peste necesar in multe domenii. Nu consideram ca putem vorbi de o criza alimentara mondiala, chiar daca exista probleme in unele tari. Trebuie insa sa spunem ca nu se intrevede deocamdata nicio criza in acest domeniu, cel putin nu in Uniunea Europeana, care are stocuri de 30 de milioane de tone de alimente", a declarat, pentru Agerpres, Daniel Botanoiu.
 
El a precizat ca decizia unor tari de a impune restrictii in cazul exporturilor de produse agricole si alimentare poate fi inteleasa atunci cand anumite alimente de baza sunt produse in cantitati mai mici decat consumul national, dar Romania nu este intr-o astfel de situatie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Este dificil de comentat, in lipsa unor informatii concrete privind situatii particulare, decizia unor tari de a impune restrictii in cazul exporturilor de produse agricole si alimentare. Masura poate fi inteleasa atunci cand anumite alimente de baza sunt produse in cantitati mai mici decat consumul national sau la limita acestuia. Din fericire, in cele mai multe domenii, Romania este in stare sa produca (si chiar o face) peste necesarul de consum intern. Si sa nu uitam ca multe contracte de export sau comert intracomunitar au fost incheiate cu mult timp inainte de declansarea conflictului din Ucraina, iar Romania intelege sa isi respecte angajamentele. O suspendare sau anulare a acestor contracte ar crea mari probleme in statele de destinatie pentru produsele agricole si alimentare romanesti. Sunt tari care depind in mare masura, de exemplu, de graul cumparat de la fermierii din Romania", a transmis Botanoiu.
 
In opinia sa, unul dintre cele mai mari pericole care pot aparea in astfel de situatii este cel legat de cumpararea unor mari cantitati de alimente, chiar daca analizele zilnice dovedesc ca in tara exista suficiente stocuri de produse agricole si alimentare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016