Publicat in: Vegetal
AFR: Romania va acoperi mai mult decat necesarul de consum national
Asociatia Forta Fermierilor (AFR) anunta ca Romania nu va intra in nicio criza alimentara anul acesta sau in 2023. Tara noastra si producatorii autohtoni au capacitatea sa produca tot ce este necesar pentru consumul intern si chiar mai mult de atat.
Romania produce suficient pentru toti consumatorii si nu exista in prezent niciun pericol ca vreun roman sa sufere de foame sau sa nu gaseasca in magazine ceea ce ii este necesar, chiar daca in aceasta perioada pot aparea anumite sincope in aprovizionare, afirma presedintele Asociatiei Fermierilor din Romania (AFR), Daniel Botanoiu.
 
"Asociatia Fermierilor din Romania afirma, in deplina cunostinta de cauza, ca nu exista niciun pericol acum ca vreun roman sa sufere de foame sau sa nu gaseasca in magazine ceea ce ii este necesar. Se poate totusi sa apara anumite sincope in aprovizionare, dar acestea ar fi doar temporare, legate de probleme in lantul de aprovizionare. Romania produce suficient pentru toti consumatorii, ba chiar peste necesar in multe domenii. Nu consideram ca putem vorbi de o criza alimentara mondiala, chiar daca exista probleme in unele tari. Trebuie insa sa spunem ca nu se intrevede deocamdata nicio criza in acest domeniu, cel putin nu in Uniunea Europeana, care are stocuri de 30 de milioane de tone de alimente", a declarat, pentru Agerpres, Daniel Botanoiu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
El a precizat ca decizia unor tari de a impune restrictii in cazul exporturilor de produse agricole si alimentare poate fi inteleasa atunci cand anumite alimente de baza sunt produse in cantitati mai mici decat consumul national, dar Romania nu este intr-o astfel de situatie.
 
"Este dificil de comentat, in lipsa unor informatii concrete privind situatii particulare, decizia unor tari de a impune restrictii in cazul exporturilor de produse agricole si alimentare. Masura poate fi inteleasa atunci cand anumite alimente de baza sunt produse in cantitati mai mici decat consumul national sau la limita acestuia. Din fericire, in cele mai multe domenii, Romania este in stare sa produca (si chiar o face) peste necesarul de consum intern. Si sa nu uitam ca multe contracte de export sau comert intracomunitar au fost incheiate cu mult timp inainte de declansarea conflictului din Ucraina, iar Romania intelege sa isi respecte angajamentele. O suspendare sau anulare a acestor contracte ar crea mari probleme in statele de destinatie pentru produsele agricole si alimentare romanesti. Sunt tari care depind in mare masura, de exemplu, de graul cumparat de la fermierii din Romania", a transmis Botanoiu.
 
In opinia sa, unul dintre cele mai mari pericole care pot aparea in astfel de situatii este cel legat de cumpararea unor mari cantitati de alimente, chiar daca analizele zilnice dovedesc ca in tara exista suficiente stocuri de produse agricole si alimentare.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Noi focare de pesta porcina africana
Noi focare de pesta porcina africana
In Judetul Bihor sunt active doar cele patru focare de PPA, anunta DSVSA. In localitatile...
Romania inregistreaza scaderi la productia de porumb
Romania inregistreaza scaderi la productia de porumb
In ceea ce priveste analistii pietelor agricole, acestia considera ca scaderea afisata ar putea...
Romania a importat carne de 600 milioane de euro
Romania a importat carne de 600 milioane de euro
In primele patru luni din acest an, Romania a exportat animale vii in suma de 195,8 milioane euro...
Romania inregistreaza scaderi la exportul de cereale
Romania inregistreaza scaderi la exportul de cereale
De asemenea, in perioada mentionata, importurile de cereale si preparate pe baza de cereale au...

Ultima ora

Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Pentru a evita intreruperile in procesul de muls si pentru a prelungi durata de viata a...
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Solul este o resursa naturala fundamentala pentru agricultura, avand mai multe functii...
APIA da startul platilor ANT
APIA da startul platilor ANT
In acest sens, fermele mici asteapta demararea platilor pentru ANT subventiile de baza pentru...
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
In randurile de mai jos veti vedea ce presupune procesul de mulgere, care sunt produsele necesare...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton