Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Vegetal

ANANP arata prin vocea presedintelui ca Romania poate avea situri noi de tip Natura 2000, daca se stabileste nevoia de a lei inlocui pe cele din prezent cu hidrocentrale.
"Atunci cand am aderat la UE si am desemnat reteaua Natura 2000, am facut greseli. Pentru ca, la vremea respectiva, avand obiective importante, precum hidrocentralele, care erau 80-90% terminate, infrastructura mare, pe care stiam ca noi ca stat urmeaza sa le construim - subliniez ca nu Comisia Europeana ne-a impus cum si unde sa desemnam arii protejate, eu stiu foarte bine ca in urma seminariilor biogeografice noi ca stat am transmis catre Comisia Europeana reteaua Natura 2000. Studiile nici eu, cand am venit la minister, nu le-am vazut. Studiile nu s-au transmis la Comisia Europeana. Desemnarea s-a facut prin ordin de ministru sau Hotarare de Guvern in baza unor studii, cu avizul Academiei, asta a fost tot. Iar eu spun in continuare ca, atunci cand noi nu am scos obiectivele pe care urmeaza sa le construim de o parte si sa desemnam aceeasi proportie unde cu siguranta gaseam aceleasi tipuri de specii si habitate prioritare, am gresit", a spus Croitoru.
Seful ANANP a precizat ca institutia pe care o reprezinta a analizat, impreuna cu Hidroelectrica, 10 proiecte de hidrocentrale blocate in diverse tipuri de documentatii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Noi am gasit solutii pentru aceste proiecte, in sensul ca le-am identificat unde sunt blocate si am identificat ce sa facem. Noi ca institutie dorim sa realizam si sa transmitem catre ministerele de resort, al Energiei si al Mediului, cu asumari foarte clare, pe fiecare institutie responsabila cu deblocarea proiectului, un grafic lunar de raportari catre premier, astfel incat fiecare sa raspunda", a aratat reprezentanta Agentiei pentru Arii Protejate.
Potrivit acesteia, Romania ar trebui sa isi asume in fata Comisiei Europene ca a gresit cand a desemnat siturile Natura 2000 fara a tine cont de investitiile care se deruleaza acolo.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 4.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News