Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Ce trebuie sa faca fermierii pentru a nu pierde subventia la hectar

apia-ce-trebuie-sa-faca-fermierii-pentru-a-nu-pierde-subventia-la-hectar

Fermierii care detin suprafete agricole afectate de seceta si procese-verbale de constatare nu vor pierde banii APIA pe teren, potrivit directorului APIA Mures, Ovidiu Savasca.


Fermierii vor incasa plata fara penalizari in cazul subventiei cuplate pe suprafata pentru care o conditie obligatorie este obtinerea unei productii minime la hectar.
 
Fermierii care au suprafete nu vor pierde subventia pe suprafata si nici nu vor fi penalizati la plata daca au procese-verbale de constatare a pagubelor. De asemenea, fermierii au avut termen data de 19 august sa depuna la primarii notificari privind constatarea pagubelor pentru culturile de primavara.
 
"APIA este parte din verificarile pentru seceta iar functionarii nostri s-a deplasat in teritoriu, a identificat suprafetele de teren pentru care fermierii declara calamitati, confirmam ca exista cultura, ca au cerere la APIA, ca sunt activi, etc. Dar dupa cum se stie platile pentru calamitati nu se fac prin APIA dar noi acoperim partea de verificari. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon


Ce iti promite Amazon Spatii de depozitare Recomandari de gestionare a stocurilor  Piata larga  Lista nelimitata de clienti  DAR Cum inveti sa investesti   Cum inveti sa alegi distribuitorul   Ce sunt strategiile de marketing Cum alegi una potrivita pentru tine   Pentru aceste intrebari si multe altele am...

Oferta Speciala
valabila 48h
Si aici va dau un exemplu la sfecla de zahar pentru ca este una dintre cele mai bine subventionate si acum avem norocul ca s-a repornit fabrica de zahar de la Ludus si avem o gramada de suprafete, adica undeva la 4.000 de hectare numai la nivelul judetului Mures. 
 
Si acolo unde este calamitata sfecla si fermierul face dovada prin aceste procese-verbale de seceta la APIA ca intr-adevar a fost afectat, atunci acesta nu pierde practic subventia ci isi incaseaza subventia pentru ca nu este un caz de forta majora seceta si atunci bineinteles ca el isi primeste drepturile de plata", a spus Ovidiu Savasca la Radio Targu Mures.
 
Culturile care incaseaza Sprijin cuplat pentru venit si pentru care este ncesara o productie minima la hectar sunt:
 
- soia
 
- lucerna
 
- leguminoase pentru industrializare – mazare de gradina, fasole boabe si fasole pastai, canepa, orez, samanta de cartof, hamei, sfecla de zahar
 
- legume cultivate in camp pentru consum in stare proaspata sau destinate industrializarii (tomate, castraveti, ardei, vinete)
 
- legume cultivate in sere si solarii (tomate, castraveti, ardei, vinete)
 
- fructe (prune, mere, cirese, visine, caise si piersice)
 
- seminte pentru plante furajere.
 
Procesele verbale trebuie depuse la dosarul pentru subventii. "Aceste documente sunt depuse la dosarul de cerere APIA si fermierul este indreptatit sa primeasca mai departe subventia de care ar fi avut dreptul daca cultura ar fi avut conditiile optime", a subliniat Ovidiu Savasca.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016