Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Aproape 8 milioane de tone de cereale exportate in primele trei trimestre din 2017
Sectorul agricol din Romania a avut, in 2017, una dintre cele mai bune evolutii din ultimii ani, datele statistice ale Ministerului Agriculturii indicand o recolta de cereale de aproape 27 de milioane de tone, adica 1,4 tone pentru fiecare roman.
Comparativ, in primele noua luni din 2016, au fost exportate in tarile intra si extracomunitare 8,4 de milioane de tone de cereale, in valoare de 1,458 miliarde de euro.
Potrivit balantei comerciale cu produse agroalimentare, graul se afla in topul livrarilor pe pietele externe, in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2017, cu o cantitate 4,8 milioane de tone si incasari de 833,98 de milioane de euro, fiind urmat de porumb boabe cu 1,695 milioane de tone, in valoare de 384,31 milioane de euro. Din exporturile de orz (1,27 milioane tone) s-au castigat 187,66 de milioane de euro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Pe de alta parte, in perioada analizata, Romania a si importat cereale, pe care ulterior, in cea mai mare parte, le-a exportat catre alte piete. Astfel, in primele noua luni a adus din afara 1,863 milioane de tone de cereale, in valoare de 349,19 milioane de euro, in scadere fata de aceeasi perioada din 2016, atat din punct de vedere cantitativ (2,36 milioane de tone) cat si valoric (415,5 milioane de euro).
Datele MADR arata ca Romania a exportat in total, in primele noua luni ale anului trecut, produse agroalimentare de peste 4,4 miliarde de euro si a importat de peste 5,2 miliarde de euro, deficitul inregistrat majorandu-se cu 79%, pana la 757,34 milioane de euro, comparativ cu aceeasi perioada din 2016.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile
- » Romania inregistreaza scaderi la productia de porumb
- » Ministrul Agriculturii: Ordonanta despagubirilor este scrisa
- » APIA: Ce trebuie sa faca fermierii pentru a nu pierde subventia la hectar
Idei de afaceri in agricultura