Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calendarul lucrarilor in cultura mare: Transportul gunoiului de grajd in camp, in luna ianuarie

calendarul-lucrarilor-in-cultura-mare-transportul-gunoiului-de-grajd-in-camp-in-luna-ianuarie

In aceasta luna, fermierii intocmesc programul general de activitate al exploatatiei pe anul agricol respectiv, program care urmeaza a fi imbunatatit pe parcursul anului in functie de situatiile concrete. Se intocmeste in linii mari programul de activitate pentru campania de primavara, inchizand culturile ce se vor infiinta si lucrarile prevazute pentru fiecare cultura, in ordinea fireasca stabilita prin tehnologiile de cultura cadru.


In ferma, calendarul lucrarilor pentru aceasta luna presupune

- Se incepe procurarea de inputuri necesare in campania de primavara (ingrasaminte chimice, seminte, pesticide).
- Se executa reparatiile la masinile si uneltele agricole, in ordinea in care acestea se vor folosi in campaniile agricole.
- Se efectueaza controlul semanaturilor de toamna (din 15 in 15 zile), iar in situatiile deosebite (ger puternic, crusta de gheata, polei, baltari de apa) controlul se face si mai des. In functie de cele constatate, se iau masuri de spargere a crustei de gheata, inlaturare a poleiului, evacuarea apei prin santuri de scurgere.
- In locurile de depozitare a produselor(magazii, patule, silozuri), se face controlul produselor depozitate si se iau masuri de corectie a eventualelor nereguli. Astfel, acoperirea suplimentara sau dezvelirea partiala a silozurilor, in functie de temperatura(desfacerea silozurilor si sortarea produselor depozitate cand se constata prezenta mucegaiurilor), lopatarea produselor si aerisirea in magazii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Transportul gunoiului de grajd in camp

Aceasta se face atunci cand vremea de afara permite si trebuie sa respecte prevederile de mediu si agromediu.

De regula, gunoiul de grajd se aplica toamna, in aratura de baza, unde se intra cu plugul pentru intoarcerea brazdei, la 25 cm pe terenurile grele si 30 cm pe soluri usoare. Pentru ca anul acesta araturile nu s-au realizat in proprtie de suta la suta, datorita secetei, luna ianuarie care se caracterizeaza prin temperaturi peste limitele normale ne ofera ocazia de a finaliza planul de lucrari ale solului.

Cerintele tehnologice ale aplicarii ingrasamantului organic sunt legate in special de uniformitatea imprastierii. O lucrare buna se considera atunci cand uniformitatea depaseste 75%. Legat de conditiile terenului, acesta nu trebuie sa fie acoperit cu zapada, nu trebuie sa prezinta baltiri sau crusta de gheata. Pentru protectia mediului, nu aplicam ingrasamant organic pe o distanta de 5-6 m in apropierea cursurilor de apa sau canalelor de irigatii. Atunci cand sursa de apa este potabila (izvoare, locuri de adapat) limita creste la 50 m.

Ingrasamantul trebuie incorporat in sol cat mai repede, timpul de depozitare in camp trebuind sa fie minim.

Autor: ing. Cornel Oprea, consultant Agroromania.ro
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016