Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce spun reprezentantii fermierilor despre situatia culturilor de toamna

ce-spun-reprezentantii-fermierilor-despre-situatia-culturilor-de-toamna

Agricultorii sunt optimisti in privinta recoltelor de porumb si floarea soarelui, dar se tem ca pretul pe piata ar putea fi unul scazut.


Fermierii autohtoni spun ca sunt multumiti la acest moment de starea culturilor de porumb si floarea soarelui, care au primit suficienta apa exact atunci cand au avut nevoie, iar in conditiile climaterice actuale, recoletele se anunta a fi foarte bune.
 
Presedintele Uniunii Nationale a Patronatelor cu Capital Privat din Romania Costel Olteanu, spune ca in sudul Romaniei culturile de porumb si floarea-soarelui arata multumitor, precizand ca este foarte probabil ca recoltele sa fie bune. „Pe zona de sud, culturile de porumb si floarea-soarelui arata multumitor si e posibil sa avem recolte bune in conditii climaterice normale”, a declarat, presedintele UNPCPR.
 
„Culturile de porumb si floarea-soarelui nu mai au nevoie de precipitatii, rezervele de apa de la nivelul solului fiind suficiente pentru ca aceste culturi sa treaca cu bine peste aceasta perioada cu temperaturi ridicate. A plouat destul, in unele locuri chiar prea mult pe alocuri. In zona Olteniei, Argesului, Teleorman si Dolj este mai mult decat este nevoie, balteste apa pe camp”, a precizat la randul sau, presedintele Federatiei Agricultorilor - Fermierul, Ginu Toma.
 
Fermierii afirma ca in prezent culturile de porumb si floarea-soarelui arata foarte bine, exprimandu-si speranţa ca la floarea-soarelui se vor obţine peste 2.500 de kilograme la hectar, iar la porumb pana in 10.000 de kilograme la hectar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In ceea ce priveşte gradul de umiditate al culturilor de floarea-soarelui si porumb, acesta este suficient pentru a asigura culturilor o dezvoltare normala pana la momentul recoltarii, sunt de parere fermierii.
 
„Suntem optimisti in privinta productiilor si  speram ca preturile la porumb si floarea-soarelui sa fie ceva mai mari pentru a putea acoperi costurile de productie. De asemenea, exista o temere in privinta pretului, in sensul ca acesta o sa fie unul redus ca urmare a unor productii peste medie” au mai precizat reprezentantii fermierilor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016