Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Certificarea ecologica face diferenta intre produsele ecologice adevarate si cele contrafacute!
Pentru ca produsele alimentare sa poata fi vandute ca produse ecologice, acestea trebuie sa fie certificate de un Organism de Inspectie si Certificare (OIC) aprobat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. In lipsa certificatului, produsele nu pot fi comercializate cu referinte la „ecologic”.
Certificarea garanteaza calitatea produsului ECO si se aplica tuturor operatorilor economici din lantul alimentar producator – procesator – distribuitor – comerciant.
Certificarea ecologica ii ajuta pe consumatori sa diferentieze usor produsele ecologice adevarate de cele contrafacute. Cele cu eticheta ECO confirma ca cel putin 95% din ingredientele produsului au fost obtinute in conformitate cu metoda de productie ecologica si produsul respecta regulile de productie ecologica.
In vederea trecerii de la agricultura conventionala la agricultura ecologica, terenul si animalele vor parcurge o perioada de conversie (diferita in functie de tipul plantelor si specia de animale – de exemplu 2 ani pentru plantele anuale, 3 ani pentru plantele perene), pe parcursul careia se aplica dispozitiile privind productia ecologica.
Pentru ca operatorii sa poata fi controlati de un OIC, acestia trebuie intai sa semneze un contract cu un OIC si apoi sa isi inregistreze activitatea la Directia Agricola Judeteana (DAJ).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Termenul limita de inregistrare la DAJ este de 16 mai 2017.
SRAC realizeaza inspectia si certificarea in domeniul productiei ecologice reglementata de Regulamentul (CE) nr. 834/2007 pentru urmatoarele grupe de produse:
A: Produse vegetale neprocesate
B: Animale vii sau produse neprocesate de origine animala
D: Produse agricole procesate pentru a fi utilizate ca alimente.
Mai multe detalii despre certificarea produselor ecologice, inclusiv GHIDURI PRACTICE si LEGISLATIE
RELEVANTA gasiti aici
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile
Idei de afaceri in agricultura