Publicat in: Vegetal
Certificarea ecologica face diferenta intre produsele ecologice adevarate si cele contrafacute!
Pentru ca produsele alimentare sa poata fi vandute ca produse ecologice, acestea trebuie sa fie certificate de un Organism de Inspectie si Certificare (OIC) aprobat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. In lipsa certificatului, produsele nu pot fi comercializate cu referinte la „ecologic”.
Certificarea garanteaza calitatea produsului ECO si se aplica tuturor operatorilor economici din lantul alimentar producator – procesator – distribuitor – comerciant.

Certificarea ecologica ii ajuta pe consumatori sa diferentieze usor produsele ecologice adevarate de cele contrafacute. Cele cu eticheta ECO confirma ca cel putin 95% din ingredientele produsului au fost obtinute in conformitate cu metoda de productie ecologica si produsul respecta regulile de productie ecologica.

In vederea trecerii de la agricultura conventionala la agricultura ecologica, terenul si animalele vor parcurge o perioada de conversie (diferita in functie de tipul plantelor si specia de animale – de exemplu 2 ani pentru plantele anuale, 3 ani pentru plantele perene), pe parcursul careia se aplica dispozitiile privind productia ecologica.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pentru ca operatorii sa poata fi controlati de un OIC, acestia trebuie intai sa semneze un contract cu un OIC si apoi sa isi inregistreze activitatea la Directia Agricola Judeteana (DAJ).

Termenul limita de inregistrare la DAJ este de 16 mai 2017.

SRAC realizeaza inspectia si certificarea in domeniul productiei ecologice reglementata de Regulamentul (CE) nr. 834/2007 pentru urmatoarele grupe de produse:

A: Produse vegetale neprocesate
B: Animale vii sau produse neprocesate de origine animala
D: Produse agricole procesate pentru a fi utilizate ca alimente.

Mai multe detalii despre certificarea produselor ecologice, inclusiv GHIDURI PRACTICE si LEGISLATIE
RELEVANTA gasiti aici



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce pompe sunt recomandate pentru irigatii la scara mare?
Ce pompe sunt recomandate pentru irigatii la scara mare?
Cerinte specifice pentru irigatii la scara mare Un  sistem de irigatii pentru...
Top 7 greseli frecvente in intretinerea echipamentelor de muls
Top 7 greseli frecvente in intretinerea echipamentelor de muls
Acestea sunt 7 dintre cele mai intalnite greseli pe care specialistii de la FrigoFarm le-au...
Cum pastrezi recolta in siguranta: Ghid pentru optimizarea depozitelor agricole
Cum pastrezi recolta in siguranta: Ghid pentru optimizarea depozitelor agricole
O depozitare corecta nu inseamna doar un spatiu ferit de ploaie, ci un mediu controlat, gandit sa...
Schema de ajutor DR-23, de 165 milioane euro, pentru producatorii de lactate si alte afaceri, a fost aprobata
Schema de ajutor DR-23, de 165 milioane euro, pentru producatorii de lactate si alte afaceri, a fost aprobata
Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 244/2025 pentru aprobarea schemei de...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Anunturi
Vezi toate anunturile
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton