Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia Europeana estimeaza productii record de cereale

comisia-europeana-estimeaza-productii-record-de-cereale

Ar fi al doilea an consecutiv in care se inregistreaza o crestere peste medie a productiei cerealiere.


Cel mai recent raport pe agricultura al Comisiei Europene, publicat pe 7 iulie, contine date foarte optimiste, indicand o noua crestere peste medie a productiei de cereale, crestere ce va continua trendul ascendent inregistrat anul trecut. Mai mult, sunt estimate productii record de peste 303 milioane de tone pentru acest sezon, productii care se vor reflecta si in creterea nivelului exporturilor de cereale.
 
Rezultatele din sezonul trecut indica o recolta de cereale peste medie de 302 milioane de tone, sustinand nivelul record de exporturi de 42 de milioane de tone. Ca o consecinta, stocurile de cereale se vor reumple partial de la 10 la 12 la suta, iar productia de cereale va fi  cu 5 la suta peste media din ultimii cinci ani si cu 8 la suta mai mare decat nivelul inregistrat in 2012-2013. Aceasta include un nivel al exporturilor de 29 de milioane de tone, cu 43 la suta peste media obisnuita. 
 
Graul moale ramane o cultura de top din UE, cu o productie finala de 135 de milioane de tone, ceea ce inseamna 5,7 la suta peste medie, urmata de porumb, cu 65 de milioane de tone (9,6 la suta peste medie) si orz, cu  59 de milioane de tone (5,9 la suta peste medie).In ceea ce priveste  graul dur, se va inregistra o productie de 7,8 milioane de tone, cu 10 la suta sub medie,  continuand trendul descendent  inceput in 2007. 
 
Suprafetele de cereale insamantate au scazut cu 0,2 la suta comparativ cu anul precedent, fiind raportate scaderi la toate cerealele cu exceptia graului moale. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

In schimb, randamentele la hectar au inregistrat o crestere cu 8 la suta fata de anul trecut, datorita conditiilor climatice favorabile, in special pentru graul moale, cu o crestere de 7,3 la suta, orz, cu o crestere de  10 la suta si porumb, cu o crestere de  11 la suta. 
 
Cresterile puternice ale randamentelor sunt puse pe seama conditiile climatice bune, in special in Spania, Ungaria si regiunile din Balcani, care au fost afectate de seceta din anul precedent. 
 
Exporturile de cereale sunt estimate sa ajunga la un record de 42 de milioane de tone, din care 29 de milioane de tone ar fi grau moale si 8,5 milioane de tone, orz. Astfel, va creste volumul de transporturi catre destinatiile traditionale din tarile din Maghreb, Egipt si Arabia Saudita, cat si in Coreea de Sud si Iran. Romania si Lituania au devenit al treilea, respectiv al patrulea cel mai mare exportator din UE dupa Franta si Germania.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016