Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comparatie in teren: agricultura intensiva si agricultura de subzistenta

In urma vizitelor in camp efectuate sambata, 26 noiembrie, in judetele Calarasi si Giurgiu, unde am analizat mai multe parcele insamantate cu grau, am realizat o clasificare a fermierilor in functie de modul in care sunt lucrate terenurile. Despre agricultura empirica am vorbit saptamana trecuta, astazi vom descrie celelalte doua clasificari: agricultura de semi-subzistenta si agricultura intensiva.


Fermieri care practica o agricultura de subzistenta


  • dezmiristit prin 2-3 lucrari cu grapa cu discuri (GDU 3,2), realizand totodata si pregatirea patului germinativ
  • semanat cu semanatori vechi, nu foarte bine reglate

Lucrarile de ingrijire se rezuma la:

  • Fertilizat manual sau mecanizat cu uree 100 – 120 kg/ha substanta bruta (50-60 kg/ha s.a.) in prima decada a lunii martie.
  • Fertilizat manual sau mecanizat cu uree 100 – 120 kg/ha substanta bruta (50-60 kg/ha s.a.) in prima - a doua decada a lunii aprilie.
  • Primul tratament in vegetatie (in a doua decada a lunii martie) cu o solutie formata dintr-un erbicid pentru buruienile dicotiledonate, fungicid si un ingrasamant foliar. Substantele componente deobicei sunt stabilite de mecanizatorul care realizeaza tratamentul (prestari servicii).
  • Al doilea tratament in vegetatie, la aparitia plosnitelor.

Dupa lucrarile de ingrijire mai sus mentionate cultura este recoltata. Productiile fiind in functie si de precipitatiile cazute, cuprinse intre 2200 - 300 kg/ha.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

In parcelele din aceasta categorie semintele sunt semanate la o adancime aproximativ uniforma, plantele avand aproximativ aceeasi talie, dar distributia lor pe suprafata este neuniforma, in mare parte datorita semanatorilor de calitate slaba, nereglate corespunzator.

In marea lor majoritate, fermierii din aceasta grupa cultiva 10 - 50 ha de teren arabil, distribuite in mai multe parcele.



Fermieri care practica agricultura intensiva


Acesti fermieri sunt in marea majoritatea cazurilor tehnicieni agronomi, ingineri agronomi sau personae care au absolvit un curs de agricultura. Au un asolament, sunt atenti la rotatia culturilor pe fiecare parcela. O buna parte din productia obtinuta este destinata valorificarii, sunt inscrisi in listele APIA. Aplica diferite scheme tehnologice care sa fie in concordanta cu conditiile pedo-climatice.

Pe langa cultura mare, de regula mai au un sector legumicol sau zootehnic.





Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016