Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Criza cerealelor: Fermierii cer solutii la Bruxelles pentru rezolvarea crizei din porturile romanesti

criza-cerealelor-fermierii-cer-solutii-la-bruxelles-pentru-rezolvarea-crizei-din-porturile-romanesti

Europarlamentarii din Comisia de Agricultura sunt solicitati pentru rezolvarea crizei cerealelor din porturile romanesti. Fermierii cer solutii pentru subventiile pentru transport si depozitare, precum si imbunatatirea infrastructurii de stocare, potrivit unui comunicat al Aliantei pentru Agricultura si Cooperare, remis Agerpres.


In randurile intreprinderilor locale se resimt efectele negative asupra productiei si comercializarii cerealelor, semintelor si oleaginoaselor. Avand in vedere ca acest segment de piata inregistra in 2021 un cuantum de 6,5 miliarde de euro, fermierii se confrunta cu o criza in prezent. De asemenea, este important deoarece acopera aproximativ 25% din sectorul agricol al tarii.
 
"Alianta pentru Agricultura si Cooperare propune un pachet de solutii la criza cerealelor din porturile romanesti, dupa dialogul purtat cu delegatia europarlamentarilor din COMAGRI, in cadrul vizitei de saptamana trecuta din porturile Constanta, Agigea si Galati. 
 
Membrii Aliantei apreciaza interventiile ulterioare de la Bruxelles ale eurodeputatilor, care au punctat aspecte de ingrijorare comuna atat pentru Uniunea Europeana, cat si pentru structurile asociative romanesti, indeosebi in ceea ce priveste logistica cerealelor, transportul si trasabilitatea acestora, capacitatea fermierilor de a produce si de a depozita, seceta severa in principalele regiuni producatoare de cereale din tara, dar si cresterile semnificative ale costurilor de productie, de distributie si ale celor de tranzactionare in general", se arata in comunicat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Intreaga retea logistica si de depozitare din Romania a fost puternic afectata de cantitatile suplimentare de cereale provenite din Ucraina pentru tranzit sau export final. Aceasta presiune se resimte mai ales in varf de sezon, atunci cand se intensifica comertul la cei mai inalti parametri.
 
Alianta pentru Agricultura si Cooperare a indicat o serie de solutii pentru situatia actuala. Printre acestea se numara formele de subventii pentru depozitare in regim privat de catre fermieri, in silozuri autorizate pe baza chitantelor de depozit. De asemenea, o alta solutie prezenta este acordarea subventiilor pentru compensarea costurilor ridicate de transport, bazandu-se pe distantele de referinta de la regiunile producatoare pana la portul Constanta.
 
Alianta este de acord si pledeaza pentru imbunatatirea managementului in porturi. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul coordonarii institutionale, resurselor suplimentare la punctele de frontiera terestra, sortarii facilitatilor aflate pe teritoriul Romaniei si procesului constant de verificare si de monitorizare a fluxurilor de marfuri.
 
Alianta pentru Agricultura si Cooperare mentioneaza ca alocarea de fonduri europene corespunzatoare programelor destinate reabilitatii infrastructurii mari este importanta. Primordial este sa se finanteze crearea unei infrastructuri cu o retea de spatii de depozitare regionale localizate in zonele cu acces la navigare, potrivit comunicatului.
 
In ceea ce priveste portul Constanta, acesta are nevoie de investitii majore de logistica portuara pentru a nu inregistra blocaje semnificative ale lantului de aprovizionare.
 
Europarlamentarii sunt invitati sa analizeze oportunitatea infiintarii unui fond de investitii, bazat pe principii economice. Solutia propusa de reprezentantii fermierilor romani vizeaza managementul privat, selectat de actionari cu scopul de a dezvolta proiecte legate de facilitatile logistice si de procesarea produselor agricole de baza.
 
"Totodata, in scrisoarea transmisa europarlamentarilor din COMAGRI, Alianta pentru Agricultura si Cooperare a reiterat ideea lansata saptamana trecuta privind relocarea a 13 miliarde de euro din Fondul de Coeziune, suma ramasa neutilizata in exercitiul financiar actual, ca o posibila resursa pentru ameliorarea situatiei de criza din agricultura tarii", scrie Agerpres.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016