Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cultivatorii de orez vor primi sprijin pentru procurarea erbicidelor omologate pe piata din Romania
Cultura de orez din Romania este sustinuta prin politicile agricole promovate de MADR, aceasta ocupand in prezent 8.360 hectare cultivate.
Intalnirea a avut ca scop cunoasterea problemelor cu care se confrunta acest sector in vederea identificarii solutiilor pentru a veni in sprijinul acestora.
Cultura de orez din Romania este sustinuta prin politicile agricole promovate de MADR, aceasta ocupand in prezent 8.360 hectare cultivate, desi exista suprafete pretabile pentru cultura orezului in toata lunca Dunarii.
Pentru a cunoaste problemele cu care se confrunta acest sector si tinand cont de viitorul Politicii Agricole Comune, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a initiat aceasta intalnire cu reprezentanti Institutului de Cercetare de la Braila, precum si cu procesatorii si cultivatorii de orez din Romania.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
valabila 48h
Principalele probleme semnalate in cadrul sedintei au facut referire la lipsa erbicidelor omologate pe piata din Romania, fapt ce duce la scaderea productiei si diminuarea veniturilor producatorilor.
In acest sens, Doina Baiculescu, directorul Autoritatii Nationale Fitosanitare, i-a asigurat de toata disponibilitatea institutiei pe care o reprezinta pentru a gasi posibilitatile legale pentru a-i sprijini pe cultivatori.
Printre temele abordate s-au mai regasit plata pentru sprijinul cuplat, pretul de vanzare al orezului, perspectivele pentru acest sector dupa 2020, realizarea unor investitii prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, importanta acordarii la timp a subventiilor APIA, dar si valorificarea productiei locale de orez pe piata romaneasca.
Majoritatea celor prezenti a semnalat importanta reabilitarii de sectorului de irigatii si al desecarii, incurajandu-se astfel cresterea productiei. De asemenea, s-a discutat necesitatea conturarii unui punct de vedere comun privind importurile de orez din tari terte, care va trebui sustinut alaturi de restul agricultorilor din UE in vederea protejarii cultivatorilor europeni de orez.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiUltima ora
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile
- » Romania inregistreaza scaderi la productia de porumb
- » Ministrul Agriculturii: Ordonanta despagubirilor este scrisa
- » APIA: Ce trebuie sa faca fermierii pentru a nu pierde subventia la hectar
Idei de afaceri in agricultura