Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivatorii de orez vor primi sprijin pentru procurarea erbicidelor omologate pe piata din Romania

cultivatorii-de-orez-vor-primi-sprijin-pentru-procurarea-erbicidelor-omologate-pe-piata-din-romania

Cultura de orez din Romania este sustinuta prin politicile agricole promovate de MADR, aceasta ocupand in prezent 8.360 hectare cultivate.


Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a participat la intalnirea cu procesatorii si cultivatorii de orez,  desfasurata la sediul MADR, in prezenta secretarului de stat Daniel Botanoiu si a expertilor tehnici din cadrul institutiei.
 
Intalnirea a avut ca scop cunoasterea problemelor cu care se confrunta acest sector in vederea identificarii solutiilor pentru a veni in sprijinul acestora. 
Cultura de orez din Romania este sustinuta prin politicile agricole promovate de MADR, aceasta ocupand in prezent 8.360 hectare cultivate, desi exista suprafete pretabile pentru cultura orezului in toata lunca Dunarii.
 
Pentru a cunoaste problemele cu care se confrunta acest sector si tinand cont de viitorul Politicii Agricole Comune, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a initiat aceasta intalnire cu reprezentanti Institutului de Cercetare de la Braila, precum si cu procesatorii si cultivatorii de orez din Romania.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Principalele probleme semnalate in cadrul sedintei au facut referire la lipsa erbicidelor omologate pe piata din Romania, fapt ce duce la scaderea productiei si diminuarea veniturilor producatorilor.
 
In acest sens, Doina Baiculescu, directorul Autoritatii Nationale Fitosanitare, i-a asigurat de toata disponibilitatea institutiei pe care o reprezinta pentru a gasi posibilitatile legale pentru  a-i sprijini pe cultivatori.
 
Printre temele abordate s-au mai regasit plata pentru sprijinul cuplat, pretul de vanzare al orezului, perspectivele pentru acest sector dupa 2020, realizarea unor investitii prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, importanta acordarii la timp a subventiilor APIA, dar si valorificarea productiei locale de orez pe piata romaneasca.
 
Majoritatea celor prezenti a semnalat importanta reabilitarii de sectorului de irigatii si al desecarii, incurajandu-se astfel cresterea productiei. De asemenea, s-a discutat necesitatea conturarii unui punct de vedere comun privind importurile de orez din tari terte, care va trebui sustinut alaturi de restul agricultorilor din UE in vederea protejarii cultivatorilor europeni de orez.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016