Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cultivatorii de tomate in solarii, afectati de frigul din ultimele zile

Specialistii spun ca la foarte multi legumicultori din aproape toate judete tarii rasadurile plantate in solarii au inghetat.
Cercetatorul Costel Vanatoru de la Statiunea de Cercetare Legumicola Buzau declarat zilele trecute ca programul de stimulare a cultivarii tomatelor in spatii inchise este puternic afectat, pe alocuri chiar compromis, din cauza valului de frig din luna aprilie.
„Rasadurile plantate prima data au fost compromise, am livrat a doua oara rasaduri unor legumicultori din toate judetele tarii, Vrancea, Dambovita, Braila, dar si de la Galati, Suceava si Botosani”, a declarat acesta.
Costel Vanatoru mai spune ca cei mai multi legumicultori inscrisi in programul de sprijin initiat de MADR au fost nevoiti sa cultive a doua oara, iar statiunea a livrat peste 1,5 milioane de rasaduri, dar la acest moment stocul a fost epuizat si doar dupa 10 mai se vor mai livra rasaduri pentru cultivarea acestora in camp.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cercetatorul considera ca „ministerul de resort ar trebui sa subventioneze combustibilul suplimentar folosit de legumicultori pentru incalzirea spatiilor si sa accepte decalarea cu circa doua saptamani a termenului impus pentru producerea de tomate in spatii inchise”.
Ministerul Agriculturii a primit peste 6.000 de cereri de intentie din partea legumicultorilor, valoarea sprijinului financiar acordat beneficiarilor prin Programul de sustinere tomate 2017 fiind de 13.481,4 lei/beneficiar/an pentru o suprafata de 1.000 mp, cu conditia ca acestia sa obtina o productie de minim 2 kg de tomate/mp si sa valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedita cu documente justificative, de pe suprafata de teren mentionata.
„Rasadurile plantate prima data au fost compromise, am livrat a doua oara rasaduri unor legumicultori din toate judetele tarii, Vrancea, Dambovita, Braila, dar si de la Galati, Suceava si Botosani”, a declarat acesta.
Costel Vanatoru mai spune ca cei mai multi legumicultori inscrisi in programul de sprijin initiat de MADR au fost nevoiti sa cultive a doua oara, iar statiunea a livrat peste 1,5 milioane de rasaduri, dar la acest moment stocul a fost epuizat si doar dupa 10 mai se vor mai livra rasaduri pentru cultivarea acestora in camp.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cercetatorul considera ca „ministerul de resort ar trebui sa subventioneze combustibilul suplimentar folosit de legumicultori pentru incalzirea spatiilor si sa accepte decalarea cu circa doua saptamani a termenului impus pentru producerea de tomate in spatii inchise”.
Ministerul Agriculturii a primit peste 6.000 de cereri de intentie din partea legumicultorilor, valoarea sprijinului financiar acordat beneficiarilor prin Programul de sustinere tomate 2017 fiind de 13.481,4 lei/beneficiar/an pentru o suprafata de 1.000 mp, cu conditia ca acestia sa obtina o productie de minim 2 kg de tomate/mp si sa valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedita cu documente justificative, de pe suprafata de teren mentionata.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 4.5 din 2 voturiArticole conexe:
- » Specialistii MADR fac recomandari tehnologice pentru culturile infiintate in toamna
- » Pregatirea solului din sere pentru infiintarea noilor culturi
- » Cum se face pregatirea solului in sere pentru noile culturi
- » Toleranta la ger a rapitei de toamna
- » Fermierii au livrat pe piata peste 65.000 de tone de tomate timpurii
Comentarii
0 comentarii