Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fara o iarna calda, recolta de grau din 2012 va fi mult sub asteptari

fara-o-iarna-calda-recolta-de-grau-din-2012-va-fi-mult-sub-asteptari

Cele peste 60.000 de hectare cultivate cu grau, rapita si orz de toamna intra in iarna fara sa ajunga la o dezvoltare normala, in judetul Buzau.


"Dupa aproape patru luni de seceta, graul a rasarit neuniform si este cat firul de par, acesta nu a infratit cum ar fi fost normal pentru a infrunta gerul, iar rapita nu intra in iarna decat cu una din cele trei frunze care i-ar fi asigurat trecerea cu bine a anotimpului geros", a declarat Cosmin Florea, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Buzau.

Potrivit sursei citate, agricultorii buzoieni au "intors" peste 1.000 de hectare cultivate cu rapita, iar culturile de grau nu au atins o talie normala nici macar pe suprafetele irigate.

"Agricultorii mizeaza pe o iarna blanda, cu ferestre cat mai mari de vreme calda, ceea ce ar permite o revigorare din mers a tuturor culturile semanate in aceasta toamna", a mai spus acesta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


in acest an agricol, agricultorii din judetul Buzau au obtinut recolte bune. De pe cele 106.000 de hectare cultivate cu porumb pentru consum, s-au cules peste 500.000 de tone, cea mai ridicata productie din ultimii cinci ani. La grau s-au obtinut 3.500 de kilograme la hectar, la rapita, 2.200 de kilograme la hectar, struguri pentru vin, peste 5.000 de kilograme la hectar, si struguri de masa, peste 7.000 de kilograme la hectar.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016