Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii au livrat pe piata peste 65.000 de tone de tomate timpurii

fermierii-au-livrat-pe-piata-peste-65000-de-tone-de-tomate-timpurii

Multi dintre cei care au accesat programul de sprijin pentru cultivarea tomatelor sunt tineri, unii dintre ei chiar intorsi din strainatate pentru a incepe o afacere in domeniul agricol.


In cadrul conferintei de presa organizate marti, ministrul Petre Daea a anuntat ca peste 65.000 de tone de tomate timpurii au fost livrate pe piata in acest an, ceea ce arata ca programul de sprijin al MADR a fost un succes.

„Programul de tomate este un succes pentru tara si pentru toti, pentru ca anul acesta, mai mult decat anul trecut, ati putut vedea in piete si in unitatile noastre de comercializare toate legumele, dar in mod deosebit tomatele. Daca pana acum un an de zile, sporadic sau deloc, vedeai in supermarketuri legume romanesti, anul acesta nu exista un supermarket, din informatiile pe care le am, sa nu aiba cel putin un sortiment de tomate din productie romaneasca, iar in piete au fost peste tot. Are aceasta ascensiune de la un an la altul, iar pana acum au fost livrate 65.000 de tone de tomate timpurii pe piata”, a spus Petre Daea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ministrul a precizat ca sunt foarte multi tineri care au accesat acest program de sprijinire a produselor deficitare, o parte dintre ei intorcandu-se din strainatate sa munceasca in tara.

„Din 16.000 de legumicultori inscrisi, 10.296 sunt tineri, ceea ce inseamna 64,3%, iar dintre acestia 757 au venit acasa. Nu exista vreun judet care sa nu aiba un asemenea exemplu. Toate judetele care au accesat ptogramul au tineri, cel putin unul care a venit acasa. Cel mai puternic judet din acest punct de vedere este Oltul, care are 2.646 de tineri, din care 145 au venit acasa. Dolj, Galati si Buzau sunt judete, de asemenea, cu numar mare de tineri. Asa se face ca suprafata de spatii protejate a crescut de la peste 4.000 hectare in 2017, la 5.300 de hectare in acest an, iar productia ati vazut-o si ati simtit-o fiecare dintre dumneavoastra”, a subliniat seful de la Agricultura.

Din datele MADR, in primele 7 luni ale anului, 15.773 legumicultori au fost inscrisi in programul de tomate in spatii protejate, iar suprafata a depasit 5.344 hectare. In ciclul I 2018, care s-a terminat, circa 10.924 legumicultori au livrat peste 65.000 tone rosii pe piata interna, iar acestia au primit 150,7 milioane lei, banii fiind deja achitati de catre Ministerul Agriculturii. Pentru ciclul II sunt 4.549 legumicultori inscrisi, din care 3.615 au inceput plantarile.

In 2017, suprafata de spatii protejate a fost de 4.053 hectare, iar numarul legumicultorilor inscrisi in program a fost de 11.705, circa 8.026 livrand pe piata interna 50.160 tone de tomate. Suma platita catre acestia in anul 2017 a fost de 108,2 milioane de lei.

Programul de sprijin pentru tomate, cultivate in sere sau solarii, cu ajutorul caruia producatorii agricoli din Romania sunt sustinuti, se afla in al doilea an de implementare, asigurandu-se astfel necesarul de consum intern de tomate proaspete din productia autohtona incepand cu luna mai si pana in decembrie.

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de cel putin 1.000 de metri patrati, sa obtina o productie de minimum 2 kg tomate/mp, dar si sa valorifice o cantitate de tomate de cel putin 2.000 de kilograme, dovedita cu documente justificative.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016