Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fermierii care activeaza in sectorul vitivinicol sunt obligati sa plateasca o noua taxa
Guvernul a adoptat saptamana trecuta o Hotarare potrivit careia fermierii care activeaza in sectorul vitivinicol sunt obligati sa plateasca o noua taxa vitivinicola. Impozitul va fi aplicat detinatorilor de vie si producatorilor de vin pentru a finanta activitatea Oficiului National al Viei si Produselor Vitivinicole.
Impozitul ar urma sa fie perceput pentru urmatoarele activitati:
a)autorizarea anuala a plantatiilor viticole destinate obtinerii de struguri pentru producerea de vinuri cu denumire de origine controlata si vinuri cu indicatie geografica;
b) atestarea dreptului de utilizare a denumirii de origine controlata si a indicatiei geografice pentru comercializarea vinurilor cu denumire de origine controlata si/sau a vinurilor cu indicatie geografica;
c)acordarea drepturilor de plantare din rezervele judetene si rezerva nationala, dupã certificarea defrisarii de catre Inspectia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Nivelul taxei vitivinicole pentru fiecare activitate prevazuta se stabileste prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, se mai arata în documentul postat pe site-ul MADR.
Potrivit Guvernului, proiectul de act normativ urmareste reducerea numarului de taxe percepute ca venituri proprii ale O.N.V.P.V., rezultand obligativitatea colectarii unei singure taxe intitulata “taxa vitivinicola” perceputa pentru activitatile mentionate anterior. ”Instituirea unei singure taxe va conduce la: simplificarea procedurilor de colectare a taxelor, atat în beneficiul producatorilor vitivinicoli cat si al functionarilor responsabili de aceasta activitate; reducerea timpului aferent întocmirii actelor necesare precum si al efectuarii platilor; cresterea eficientei procesului muncii”, sustin reprezentantii Guvernului.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile