Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fermierii din Olt, cei mai interesati de programul de sprijin pentru tomate
Peste 3.100 de fermieri de aici s-au inscris pana acm in program, judeţul Olt fiind primul din ţara din punct de vedere al numarului de legumicultori care doresc sa primeasca sprijin.
Acesta a declarat ca primele tomate romaneşti produse de legumicultorii olteni vor ajunge pe piata la jumatatea lunii aprilie, deoarece sunt cateva zeci de fermieri care au plantat deja rasadurile de rosii in solarii.
„Avem inscrişi 3.174 de fermieri in programul de cultivare a tomatelor in spatii protejate. Suntem pe primul loc in tara, pentru ca in judetul Olt este si traditie in cultivarea tomatelor, sunt si conditii de temperatura si sol bune. S-a inceput plantarea in solarii, aveam, pana luni seara, 34 de fermieri - 29 din bazinul legumicol Izbiceni-Giuvarasti si cinci fermieri din Strejesti - care plantasera in solarii. Ei pot scoate pe piaţa rosii romanesti la jumatatea lunii aprilie. Cu siguranta toţi cei care planteaza pana la sfarsitul lunii februarie vor scoate pe piata tomate pana la jumatatea lunii mai”, a afirmat Dragoş Draghicescu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Localitatea cu cei mai multi legumicultori inscrisi in program este Izbiceni, cu 700 de fermieri care au in total 300 de hectare cu solarii, urmata de localitatea Cilieni, cu 560 de fermieri in program.
„Numarul mare de fermieri inscrisi denota ca programul e de succes, pentru ca banii obţinuti anul trecut au fost investiti in sisteme de incalzire a solariilor, care sa le permita sa produca in extrasezon. Cred ca in ciclul intai vor fi circa 2.500 de fermieri care vor scoate tomate pe piata in lunile aprilie - mai, iar ceilalti fermieri inscrisi vor produce in ciclul al doilea, in toamna. Reprezentanţii DAJ Olt se vor deplasa la fiecare fermier inscris in program de cel putin doua ori, la plantare si apoi la rodire, pentru a certifica faptul ca se respecta programul”, a adaugat directorul DAJ Olt.
Judetul Olt a fost pe primul loc la acesat program si in anul precedent, cand peste 2.400 de fermieri au reusit sa obtina ajutorul de minimis de 3.000 de euro pentru 1.000 de metri patrati cultivati cu tomate in spatii protejate.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 3 voturiUltima ora
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile
Idei de afaceri in agricultura