Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fermierii NU vor mai plati impozit pe terenurile lucrate si mijloacele de transport agricole
Intr-un proiect de ordonanta publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP) se arata ca fermierii nu vor mai plati impozit pentru terenurile agricole lucrate. Pe de alta parte, daca terenurile nu sunt lucrate timp de 2 ani consecutiv, impozitul ar putea fi de pana la 100 lei/hectar, incepand cu al treilea an. In prezent, acest impozit poate fi majorat cu pana la 500%, din al treilea an.
"Se vor scuti de la plata impozitului pe teren terenurile agricole lucrate, iar pentru terenurile agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv, consiliul local poate majora impozitul pe teren cu pana la 100 lei/ha, incepand cu al treilea an, in conditiile stabilite prin hotarare a consiliului local", se spune in proiectul de ordonanta publicat de Ministerul Finantelor.
In proiectul de modificare a Codului Fiscal pus in dezbatere publica de Ministerul Finantelor se mai precizeaza ca nu se va datora impozit pentru mijloacele de transport agricole de tipul tractoarelor, utilajelor agricole si altor mijloace de transport agricole, utilizate efectiv in acest sector, detinute de persoanele fizice autorizate care obtin venituri din activitatea agricola, precum si de persoanele juridice care indeplinesc anumite conditii.
Extras din Odonanta pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal
"Titlul IX - Impozite si taxe locale
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
30. La articolul 464, alineatul (1) dupa litera y) se introduce o noua litera, litera z), cu urmatorul cuprins:
„z) terenurile agricole lucrate.”
31. La articolul 469, alineatul (1) dupa litera p) se introduce o noua litera, litera r), cu urmatorul cuprins:
„r) tractoarele, utilajele agricole si alte mijloace de transport agricole, utilizate efectiv in domeniul agricol.”
32. La articolul 469, alineatul (2) se abroga.
33. La articolul 469, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(3) Scutirea de la plata impozitului pe mijloacele de transport, pentru tractoarele, utilajele agricole si alte mijloace de transport agricole, utilizate efectiv in domeniul agricol, se acorda:
(a) persoanelor fizice autorizate care obtin venituri din activitatea agricola;
(b) persoanelor juridice, numai daca indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:
i) au prevazut in statut, ca obiect de activitate, agricultura;
ii) au inregistrate in evidenta contabila, pentru anul fiscal respectiv, venituri si cheltuieli din desfaurarea obiectului de activitate prevazut la pct. i).”
34. La articolul 489, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
(4) Pentru terenul agricol nelucrat timp de 2 ani consecutiv, consiliul local poate majora impozitul pe teren cu pana la 100 lei/ha, incepand cu al treilea an, in conditiile stabilite prin hotarare a consiliului local".
De asemenea, potrivit notei de fundamentare, sectorul agricol trebuie sa devina un motor de crestere economica si o sursa de locuri de munca pentru populatia din mediul rural, agricultura si dezvoltarea satului romanesc reprezentand prioritati absolute in programul de guvernare. Asadar, se doreste fructificarea potentialul agricol al tarii si revitalizarea zonelor rurale.
In plus, se impune accelerarea modernizarii agriculturii pentru a asigura hrana necesara intregii populatii, recastigarea pietei interne, un nivel de trai decent pentru fermieri, reducerea importurilor, cresterea schimburilor si exporturilor de produse agroalimentare.
Foto: pexels.com
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiUltima ora
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile
Idei de afaceri in agricultura