Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INS: Productia agricola, crestere in 2021, desi suprafetele cultivate sunt tot mai mici

ins-productia-agricola-crestere-in-2021-desi-suprafetele-cultivate-sunt-tot-mai-mici

Productia agricola a crescut in 2021, comparativ cu anul precedent, la cerealele pentru boabe, plantele uleioase si leguminoase pentru boabe, desi suprafata cultivata a scazut la cele mai multe dintre ele. Scaderi s-au inregistrat la productia de cartofi si legume, arata raportul INS pe anul 2021.


Potrivit datelor INS, in 2021, productia agricola a crescut, comparativ cu anul precedent. Cele mai mari majorari s-au inregistrat la cerealele pentru boabe, plantele uleioase si leguminoase pentru boabe. In cazul plantelor uleioase s-a constatat o crestere a suprafetelor cultivate.
 

Productia agricola din anul 2021, comparativ cu anul 2020

 
In anul 2021 s-a inregistrat o crestere a randamentelor la principalele culturi.
 

Cereale pentru boabe

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Suprafata cultivata cu cereale pentru boabe a scazut cu 1,2%, in timp ce productia a crescut cu 49,8%, fata de anul precedent, in principal datorita randamentelor la hectar (productia medie la hectar).
 
Suprafata cultivata cu porumb boabe in anul 2021, reprezinta 47,3% din suprafata cultivata cu cereale pentru boabe, iar cea cultivata cu grau 41,1%.
 
Productia de cereale a crescut in principal datorita cresterii cu 61,5% a productiei de grau care are o pondere de 38,0% in productia de cereale.
 

Leguminoase pentru boabe

 
Productia a crescut fata de anul precedent cu 37,7%, ca urmare a cresterii in principal a randamentului la hectar.
 

Plante uleioase

 
Productia a crescut cu 40,2%, iar suprafata cultivata cu 1,0%. Cresteri ale productiei s-au inregistrat la rapita (+73,5%), floarea soarelui (+32,7%) si soia boabe (+7,8%).
 

Cartofi

 
Suprafata cultivata a scazut cu 14,3%, iar productia cu 13,9%.
 

Legume

 
Productia a scazut cu 1,2%, ca urmare a scaderii suprafetei cultivate.
 

Struguri

 
In anul 2021, productia de struguri a crescut cu 6,3%, ca urmare a cresterii randamentului la hectar (+7,6%), fata de anul precedent, iar suprafata cultivata a scazut cu 1,2%.
 

Plantatii de pomi fructiferi pe rod (livezi pe rod)

 
Productia de fructe din livezi a crescut fata de anul precedent cu 11,0%, datorita cresterii randamentelor la hectar dar si a suprafetelor cultivate.
 

Romania comparativ cu tarile UE, in anul 2021

 
Prin comparatie cu unele state membre ale Uniunii Europene, "in 2021, Romania s-a situat pe primul loc atat la suprafata cultivata, cat si la productia realizata, la porumb boabe si floarea soarelui. La grau, România s-a situat pe locul patru la suprafata cultivata si la productia realizata dupa Franta, Germania si Polonia. La cartofi, Romania s-a situat pe locul sase la suprafata cultivata dupa Germania, Polonia, Olanda, Franta, Belgia si pe locul opt la productia realizata dupa Germania, Franta, Polonia, Olanda, Belgia, Danemarca si Spania", arata datele INS.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016