Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Irigatii cu apa de mare, o solutie viabila?

irigatii-cu-apa-de-mare-o-solutie-viabila

Intr-un comunicat publicat la inceputul lunii septembrie, autoritatile indiene in domeniul gestiunii apelor au anuntat ca iau in calcul utilizarea in agricultura a apei de mare. Cercetarile in privinta irigatiilor cu apa de mare nu sunt o noutate, de cateva decenii tarile asiatice - in special China - efectueaza studii in aceasta directie.


Una din solutiile propuse a fost obtinerea de hibrizi cu ajutorul biotehnologiilor, carora li se transmit genele responsabile de toleranta la salinitate.

Un studiu publicat in urma cu 12 ani releva faptul ca s-au obtinut deja, in China, hibrizi de orez, grau, ardei si vinete ce pot fi cultivati direct in soluri saline si irigati direct cu apa din mare.

La grau, de exemplu, in aceste conditii s-au obtinut productii de 1,2 tone la hectar. Potrivit cercetatorilor chinezi, caracteristicile de panificatie ale acestui grau sunt aceleasi cu cele ale soiurilor clasice.

Specialistii de la universitatea Shandong spun ca daca proiectul va fi aplicat la scala nationala, China isi va putea extinde teritoriul agricol cu 40 de milioane de hectare, aproape o treime fata de suprafata cultivata in prezent.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori


Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...

Oferta Speciala
valabila 48h


Situatia in Europa

Legislatia actuala si opozitia ecologistilor fac imposibila aplicarea unui program similar in tarile Uniunii Europene. Totusi, olandezii nu s-au descurajat si abordeaza problema diferit. In loc sa transfere gene de la plante haplofite la speciile de cultura, au identificat speciile haplofite comestibile si posibilitatea utilizarii lor in alimentatie.

Astfel, cel mai bun candidat pentru o astfel de cultura a fost desemnata Crambe maritima, o specie de varza nativa in zonele de coasta ale Europei. Ea poate fi identificata in flora spontana a tuturor tarilor europene cu iesire la mare, inclusiv in Romania.

Bucatarii nonconformisti au preluat ideea si spun ca varza de mare are un gust placut, mai puternic decat al verzei clasice si cu un usor parfum de nuca. Un agronom olandez spune ca problema cresterii preturilor la produsele agroalimentare poate fi rezolvata prin ceea ce el numeste o "agricultura salina", care va oferi posibilitati nesperate de productie tarilor cu putin teren la dispozitie, precum Olanda.

Se estimeaza ca doar 1% dintre speciile de plante existente sunt tolerante la salinitate. Cu toate acestea, au fost identificate aproximativ 1000 de specii cu potential pentru "agricultura salina".

Totusi, oamenii de stiinta recunosc ca ultimul cuvant in privinta viabilitatii proiectului il vor avea consumatorii.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016