Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Licurisca ajunge in Franta. Soiul de varza romanesc este in atentia cercetatorilor din intreaga lume

licurisca-ajunge-in-franta-soiul-de-varza-romanesc-este-in-atentia-cercetatorilor-din-intreaga-lume

Soiul de varza "Licurisca" va fi prezentat la Congresul mondial de Horticultura, organizat in Franta in perioada 14 - 20 august 2022. Evenimentul este organizat de cercetatorii de la Banca de Resurse Genetice Vegetale - Buzau, sub coordonarea academicianului Costel Vinatoru, potrivit anuntului facut de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


"Licurisca" este un soi vechi de varza romanesc, din Buzau. Aceasta a contribuit la obtinerea mai multor varietati autohtone valoroase. In literatura de specialitate, acest soi si-a facut aparitia pentru prima oara in 1926. Datorita studiilor de restaurare, in prezent soiul este readus in atentia cercetatorilor din intreaga lume.
 
"Reabilitarea soiului este un proces anevoios care presupune studiul originii sale, documentare de lunga durata, descoperirea si conservarea caracteristicilor tipice. Asadar, „Licurisca” isi gaseste originile in renumita varza de Buzau, unul din cele mai vechi soiuri care provine de la populatia autohtona stabilita in proximitatea Marii Negre si Mediteraneene", se mentioneaza in comunicat.
 
Originile acestui soi se regasesc in renumita varza de Buzau, unul dintre cele mai vechi soiuri care provin de la populatia autohtona stabilita in proximitatea Marii Negre si Mediteraneene.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Licurisca" are un potential imens, avand in vedere datele cercetatorilor. Soiul poate fi introdus in viitor in productie, avand un potential de comercializare mare datorita culturii timpurii, aspectului uniform si plat, continutului suculent si frunzelor subtiri si fine. Potrivit academicianului, aceste calitati faceau ca varza "Licurisca" sa fie "apreciata pentru ca se aseza bine cu forma aceasta putin plata la murat".


 
Varza de Buzau se numara printre cele patru lucrari pe care cercetatorii romani le vor prezenta la congres in fata reprezentantilor din 200 de tari, care constituie elita lumii stiintifice in horticultura.
 
In ceea ce priveste ultima editie a Congresului Mondial de Horticultura, aceasta a fost organizat in urma cu patru ani la Istanbul. Atunci, studiul despre tomatele romanesti prezentat de Statiunea de cercetari legumicole Buzau a primit Premiul pentru tinerii cercetatori.



Foto: MADR

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016