Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Anunt urgent privind ingrasamintele

madr-anunt-urgent-privind-ingrasamintele

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a anuntat noi reguli pentru operatorii din piata fertilizantilor. Pentru a face import de produse fertilizante, acestia trebuie sa obtina autorizatie.


Operatorii economici vor putea depune cereri pentru obtinerea autorizatiei incepand cu data intrarii in vigoare a normelor metodologice prevazute la articolul 15 din OUG 121/08.09.2022, privind stabilirea unor masuri de punere la dispozitie pe piata a unor produse fertilizante si pentru modificarea Legii nr. 232/2010 privind regimul de import al mostrelor de ingrasaminte si al ingrasamintelor, potrivit anuntului facut de Ministerul Agriculturii.
 
Prin articolul citat de MADR se intelege ca Normele metodologice privind autorizarea produselor fertilizante cu RO-FERTILIZANT si modelul autorizatiilor se aproba prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale si al ministrului mediului, apelor si padurilor, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, in termen de 60 de zile de la data publicarii in Monitor a OUG 121/08.09.2022.
 
Ordonanta 121/08.09.2022 prevede si faptul ca autorizatia RO-FERTILIZANT se elibereaza in urma testarilor. De asemenea, la aceasta se adauga si respectarea regimului juridic al produselor fertilizante autorizate in conditiile pedoclimatice din Romania.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Adoptarea masurilor legislative prevazute in actul normativ contribuie la comercializarea produselor fertilizante pe teritoriul tarii in acord cu noua legislatie europeana in vigoare, potrivit ministerului.
 
"Masurile propuse vor asigura, de asemenea, trasabilitatea produselor fertilizante comercializate in Romania si, totodata, vor proteja producatorii agricoli in vederea folosirii de produse de calitate si cu eficienta maxima pentru utilizarea in agricultura. 

Totodata, actul normativ reglementeaza si modalitatea de recunoastere reciproca a produselor fertilizante testate in alte state membre UE si asigura cadrul legal referitor la introducerea in tara a acestora", se mai arata in textul citat.
 
Cererile pentru obtinertea autorizatiei RO-INGRASAMANT depuse inainte de data publicarii Ordonantei de urgenta in Monitorul Oficial al Romaniei se solutioneaza in conformitate cu legislatia in vigoare la data depunerii, potrivit prevederilor art. 26 alin. (1) din OUG nr. 121/2022.
 
"In consecinta, incepand cu data de 8 septembrie 2022, doar operatorii economici care au obtinut dupa primul an de testare autorizatia provizorie, pot depune cereri pentru continuarea testarii in anul II, in vederea obtinerii autorizatiei definitive RO­ INGRASAMANT", se mai mentioneaza in comunicat.
 
Cererile se depun de catre operatorii economici la Biroul unic din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 
Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta in legatura cu stabilirea unor masuri aplicabile managementului produselor fertilizante. De asemenea, a aprobat si modificarea Legii nr. 232/2010 privind regimul de import al mostrelor de ingrasaminte si al ingrasamintelor.
 
In ceea ce priveste neregulile la comercializare, se vor aplica amenzi de pana la 50.000 lei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016