Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Un nou sprijin pentru fermierii din sectorul vegetal

madr-un-nou-sprijin-pentru-fermierii-din-sectorul-vegetal

Ministerul Agricutlurii si Dezvoltarii Rurale a anuntat lansarea unui nou sprijin pentru fermierii din sectorul vegetal.


In ceea ce priveste sprijinul, se vor acordarea 2 lei/litru de motorina pentru cantitatea totala de 152.458.321,08 litri de motorina. Ajutorul vizeaza culturile de porumb, orz, rapita si floarea-soarelui, potrivit ministrului Florin Barbu.
 
In cazul beneficiarilor, sprijinul de urgenta se acorda producatorilor agricoli, indiferent de forma de organizare. De asemenea, ajutorul se acorda celor care au depus cererea unica de plata in anul 2022, pentru o suprafata determinata de minimum 1 ha in cadrul ajutorului national tranzitoriu 1, pentru una sau mai multe dintre culturile mentionate si care au depus in anul 2023 cerere de plata pentru interventiile din sectorul vegetal, pana la termenul limita de depunere, potrivit comunicatului MADR.
 
"Am gandit acest sprijin de urgenta pentru fermierii romani din sectorul vegetal, care au avut un an extrem de dificil. Astfel, fermierii vor primi un sprijin financiar pentru 50% din consumul de motorina din anul 2022. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Sprijinul se acorda beneficiarilor pentru suprafetele aferente cererii de plata unica pe suprafata depusa in anul 2022 pentru minimum 1 ha cu una sau mai multe dintre culturile de porumb, orz, rapita, floarea-soarelui", a declarat ministrul Florin-Ionut Barbu.
 
Resursele financiare totale sunt de 304.916.642,16 lei din care 147.118.905 lei FEGA si 157.797.737,16 lei de la bugetul de stat.
 
In plus, sprijinul se acorda in baza Regulamentului de punere in aplicare (UE) 2023/1343 al Comisiei din 30 iunie 2023 si are in vedere compensarea producatorilor agricoli din sectorul vegetal pentru pierderile economice cauzate de cresterea importurilor de cereale si seminte oleaginoase din Ucraina.
 
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura este autoritatea responsabila cu implementarea sprijinului de urgenta. In acest sens, plata acestui sprijin urmeaza sa se faca pana la data de 31 decembrie 2023.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016