Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii: Ordonanta despagubirilor este scrisa

ministrul-agriculturii-ordonanta-despagubirilor-este-scrisa

Ordonanta care aduce banii pentru despagubirile fermierilor este scrisa deja la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


Pentru completare, documentul mai are nevoie de numarul final de hectare si sumele care vor intra la plata, potrivit ministrului agriculturii, Florin Barbu.
 
De asemenea, acesta a mentionat ca pana in prezent numarul de hectare care au fost afectate de seceta este de 2,2 milioane, cumulat culturi de toamna si primavara.
 
Intreg procesul de constatare si verificare a suprafetelor este in termen astfel ca se va respecta data de 15 octombrie pentru plata pe hectar.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Potrivit ministrului agriculturii, suprafata calamitata pentru culturile de primavara este de aproximativ 1,8 milioane de hectare si in jur de 390.000 de hectare la culturile de toamna.
 
"Saptamana trecuta am avut o videoconferinta cu institutia care se ocupa cu partea de procesele verbale de calamitati, vorbim de Directia Agricola si suprafata calamitata pentru culturile de primavara este undeva la 1,8 milioane de hectare si in jur de 390.000 de hectare la culturile de toamna. Adica aproape 2,2 milioane de hectare in total. 
 
Dar in momentul de fata pe aproape jumatate sunt incheiate procesele verbale de calamitati, noi evaluam cererile depuse de catre Primarii iar Directiile Agricole vor merge in teritoriu. Bineinteles ca fermierii declara toate suprafetele, fie ca vorbim de pasuni, culturi perene iar la 15 septembrie comisiile au termen de finalizare pentru intocmirea acestor procese-verbale de calamitati. 

Termenul va fi cu siguranta respectat pentru ca am implicat toate institutiile subordonate din tara de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF) la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) si Directiile Agricole Judetene (DAJ). Si este fara precedent in Romania ca in acelasi an fiscal, vorbim de 15 octombrie, despagubirile la seceta sa fie platite", a spus Florin Barbu.
 
Ordonanta de Urgenta va fi aprobata imediat dupa finalizarea centralizarii proceselor verbale. "Suma pentru despagubiri este de 200 euro pe hectar pentru o calamitate de 100%, proportional cu procentul trecut in procesul verbal. O noutate este ca au fost eliminate toate acele sincope legate de procente si am modificat ordinul si am spus clar ca toti fermieri vor primi bani in mod egal. Adica daca vor avea in procesul verbal trecuta o calamitate de 100% va primi 200 de euro/ha, daca are 50% primeste 100 de euro/ha", a mai punctat Florin Barbu.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016