Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Oportunitati pentru producatorii de usturoi
In Romania, suprafata cultivata cu usturoi in anul 2017 a fost de 9.936 hectare, cele mai multe suprafete fiind mici si foarte mici, exploatate de ferme de familie si mici fermieri.
De asemenea, au fost prezenti reprezentantii directiilor de specialitate din cadrul MADR si ai Directiei Masuri de Piata si Comert Exterior din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.
In cadrul discutiilor au fost dezbatute aspecte referitoare la dificultatile intampinate de cultivatorii de usturoi, cum ar fi costurile mari de productie, deficitul de samanta din soiuri autohtone, gama de masini si utilaje necesare eficientizarii acestei culturi, slaba asociere a micilor producatori, valorificarea productiei catre piata, depozitarea, pastrarea si ambalarea corespunzatoare, astfel incat sa fie satisfacute nevoile pietei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Pe de alta parte, a reiesit interesul comerciantilor de a incheia contracte ferme cu producatorii, in contextul in care preferintele consumatorilor romani sunt tot mai mult orientate spre produsele autohtone de o calitate ridicata.
Cei prezenti la intalnire au subliniat faptul ca este pentru prima data cand Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a asezat la aceeasi masa producatorii de usturoi, importatorii si autoritatile pentru a sprijini eficientizarea culturii usturoiului, care a pierdut tot mai mult teren in Romania din cauza importului masiv din tari terte.
In acelasi timp, se are in vedere identificarea de solutii pentru sprijinirea sectorului si crearea de lanturi de distributie, intre producatori si comercianti.
In perioada urmatoare se va organiza o noua reuniune la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru a stabili care sunt sarcinile ce revin fiecarui actor de pe filiera.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiUltima ora
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile