Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Patarea bruna a graului, o amenintare reala pentru cultivatori

patarea-bruna-a-graului-o-amenintare-reala-pentru-cultivatori

Primii afectati sunt fermierii britanici, unde boala a fost deja confirmata in mai multe culturi.


Patarea bruna a frunzelor de grau – o boala cauzata de ciuperca Septoria, este cea mai mare amenintare a culturilor de cereale la inceput de 2015. Suprafate intinse din Marea Britanie au fost deja afectate, estimandu-se ca toamna tarzie si semanatul precoce au determinat acest fenomen in fermele englezilor.
 
Ciuperca Septoria a fost confirmata si prin analize de laborator, agricultorii fiind sfatuiti sa fie precauti si sa se tina de tratamente in timp util. Se preconizeaza ca, in situatia actuala, in Anglia cel putin, Septoria este cea mai grava amenintatoare boala la graul de toamna, in timp ce rugina galbena este mai usor de controlat.
 Conform specialistilor,boala poate fi intalnita in culturile de grau, secara, triticale si orz. In zonele mai secetoase, cum sunt cele din sudul Romaniei, predomina Septoria tritici, iar in zonele mai umede, Septoria nodorum.
 
Pe partea inferioara a frunzelor apar la inceput pete de culoare verzui-galbui, de forma ovala, care ulterior devin neregulate si capata culoarea bruna, delimitate de nervuri. In locurile atacate, culoarea frunzelor se deschide mai mult sau mai putin intens. Ca urmare, frunzele se usuca si mor prematur.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Atacul la spic conduce la sistavirea boabelor si de asemenea poate constitui o sursa de infectie. Partile atacate si uscate, respectiv frunzele, influenteaza negativ procesul de asimilatie si determina scaderi semnificative de productie.
 
Intervalul de timp de la infectie pana la formarea primelor organe de inmultire ale ciupercii, la temperaturi cuprinse intre 22-26°C este de pana la 30 zile. Agentul patogen este totusi foarte agresiv chiar si la temperaturi mai scazute, astfel incat el se poate extinde chiar si in iernile mai blande.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016